Din păcate, Televiziunea TVT 89 se închide la miezul nopții! Vezi ce fac angajații și patronul Georgică Cornu

TVT89În această seară, la miezul nopţii, una dintre puţinele televiziuni din Timişoara, postul TVT 89, îşi întrerupe emisia definitiv.

Închiderea unei entități media este un moment trist pentru democraţie. O societate cu adevărat liberă şi constituită pe baze democratice nu poate exista fără o presă independenta, puternică şi, mai ales, dezvoltată într-un mediu profesional concurenţial, pe cât posibil ferită de ingerințe exterioare de orice natură.
În ultimii ani, asistăm la un fenomen îngrijorător, care, dacă continuă, risca să afecteze grav democraţia noastră și așa originală și fragilă. Tot mai publicaţii, posturi de radio şi TV dispar de pe piaţă într-un ritm alarmant.
Dacă în cazul publicaţiilor cu ediţii tipărite, închiderea acestora şi migrarea spre mediul online este un etapă firească a evoluţiei a pieței și a obiceiurilor în materie de consum de informaţie, închiderea definitiva a prea multor publicaţii are raţiuni economice complexe, în directă legătura cu economia şi, din păcate, cu politica naţională în ansamblul lor.
În cazul TVT 89, cauza este une economică, mai precis falimentul mai multor societăţi patronate de mogulul Georgică Cornu.
“Nu am putut să evit falimentul. Mai multe firme au intrat în insolvenţă. Am fost prins cu băncile, nu am de unde să dau creditele înapoi în condiţiile în care am de recuperat peste 40 de milioane de lei pentru lucrări efectuate. Îmi pare rău după tot ce nu mai este, nu doar după TVT 89. Emisia se opreşte în noaptea de vineri spre sâmbătă. Televiziunea nu e o afacere profitabilă. Datorii au şi Antenele şi B1 TV.  Am crezut în economia de piaţă şi am angajat credite, însă cei cu care am lucrat s-au dovedit neserioşi. Adică statul, pentru că în lucrări de infrastructură cu statul lucrezi. Nu e normal să iei credite şi cei pentru care faci lucrări să nu te plătească şi să te lase să dai faliment”, a declarat presei Georgică Cornu.
Potrivit directorului postului TVT 89, Gelu Chetraruc, decizia de întrerupere a emisiei tocmai la ora 24 a zilei de 15 noiembrie a fost luată de comun acord de redacţie şi de patronat, fiind trimisă o notificare cătră CNA în acest sens.
În acest moment, colectivul redacţional al TVT 89 este de format din circa 30 de persoane, toţi fiind în preaviz de 15 zile.
Potrivit surselor apropiate lui Georgica Cornu, se pare că acesta nu intenţionează să renunţe la televiziune, fiind foarte probabilă încercarea de a obţine o altă licenţa de emisie.
Până atunci, însă, suntem alături de colegii din redacţia TVT 89, cărora spunem să se ţină tari şi le dorim să îşi găsească repede de lucru în presă.
Preluare integrala timisoarastiri.ro,
InfoCs subscrie celor de mai sus. Păcat, mare păcat când se întâmplă așa.

Comentarii

comentarii

One thought on “Din păcate, Televiziunea TVT 89 se închide la miezul nopții! Vezi ce fac angajații și patronul Georgică Cornu

  • 17 noiembrie 2013 la 15:25
    Permalink

    …si Georgica Cornu se inscrie in lunga LISTA a celor care au avut ani de afaceri profitabile si deodata nu mai pot. Lista se numeste a MILIARDARILOR DIN CARTON. Acum serios vorbind TVTimisoara 89 era o filiala a Puterii Absolute din Romania si nu avea nici o legatura cu Revolutia din anul 1989. Dar ar putea avea cu Revolutia din anul 2014, tot serios vorbind…

Comentariile sunt închise.