@Breaking newsActualitateTurism

Distracţie pe Semenic in soare cu sanie, schiuri si zapada de 80 de cm, dar cu coada de mașini VIDEO

Temperatura a fost cu mult mai scăzută pe Muntele Semenic decât la poalele muntelui. Dacă sâmbătă dimineața la Reşita erau minus 3 grade, pe Semenic temperatura a măsurat minus 15, iar la prânz, ajunsese la minus 13 grade. Deși zăpada stăpânește muntele cu un strat de peste 80 de cm, drumul este curățat și autofrezele acționează încontinuu pentru a îndepărta zăpada. În urma lor, din camioane se aruncă material antiderapant, iar în unele locuri, drumul este lărgit. Dar, din păcate, fiindcă pe platou nu sunt locuri de parcare amenajate, din nou s-a ajuns la aglomerație. La prânz, coada de mașini se întindea din stațiune și până mai în jos de fostul refugiu de la intrarea pe Platoul Semenic.

Care cu autoturismele proprii, care cu autobuzele sau microbuzele, toţi cei sosiţi în acest weekend pe Muntele Semenic, au avut un singur scop: să se distreze cât mai bine şi să profite cât mai mult de zăpada ce are în unele locuri și doi metri în troiene.

Pe un soare strălucitor și un cer senin, turiștii sosiți din tot Banatul s-au bucurat de schi şi săniuş. Unii cu schiurile, alții cu placa sau sania- toţi au stat pe pârtii atât cât au putut rezista și până ce foame i-a gonit la cabană sau la mașină. Când foamea i-a înfrânt, oamenii au plecat în cabane ori s-au oprit la o cană de vin fiert.

Cine nu a schiat, a făcut plimbări prin peisajul de iarnă adevărată. Stratul de omăt trece de 80 de cm şi în aceste condiţii, iubitorii sporturilor albe se vor putea bucura de zăpadă până la Paşti – spun cunoscătorii muntelui. Pentru zilele următoare, meteorologii au anunțat ninsoare și vreme rece, dar rămâne de văzut ce va fi cu adevărat la fața locului fiindcă muntele oferă multe surprize.

Comentarii

comentarii

One thought on “Distracţie pe Semenic in soare cu sanie, schiuri si zapada de 80 de cm, dar cu coada de mașini VIDEO

Comentariile sunt închise.