Distracţie pe Semenic, în soare şi vreme frumoasă, la jumătatea lui februarie VIDEO

Distracţie pe Semenic în soare şi vreme frumoasă . Temperatura a fost cu mult peste zero grade în weekendul trecut pe Muntele Semenic. Muntele a fost luat cu asalt de câteva sute de turiști. Aceştia au profitat de sfârşitul de săptămână și au ocupat întreaga stațiune, la întreaga capacitate. Cât despre codul galben anunțat de meteorologi, se pare că pe Semenic nu prea s-a făcut simțit, dar fiindcă iarna nu-i că vara și muntele oferă multe surprize, ne putem aștepta la ori și ce. N-a suflat pic de vânt pe munte. Zăpada stăpânește muntele, drumul este curățat și autofrezele acționează pentru a îndepărta zăpada. În urma lor, din camioane se aruncă material antiderapant, iar în unele locuri, drumul este lărgit. Un de mai pui că în sfârșit, pe munte s-au amenajat 500 de noi locuri de parcare.

 

Care cu autoturismele proprii, care cu autobuzele sau microbuzele, toţi cei sosiţi pe munte au avut un singur scop: să se distreze cât mai bine şi să profite cât mai mult de zăpada ce are în unele locuri și doi metri în troiene. Mai ales pe marginea drumului. Asta în condiția în care tot Banatul nu a văzut zăpadă decât la televizor în iarna asta.

Turiştii s-au bucurat la maxim de schi şi săniuş. Unii cu schiurile, alții cu placa sau sania- toţi au stat pe pârtii atât cât au putut rezista la foame. Când la foame s-a adăugat frigul şi amândouă i-au înfrânt, oamenii au plecat în cabane ori s-au oprit la o cană de vin fiert la Cornel. Vinul de Tirol fiert cu fructe și alte mirodenii știute numai de Cornel Podeanu, pune instantaneu sângele în mișcare. Nici nu termini paharul că deja simți efectele vinului: picioarele și mâinile se dezmorțesc, obrajii se îmbujorează iar limbile devin slobode și poveștile curg la gura sobei fiindcă ,,La Cornel” atmosfera este una caldă , și la propriu și la figurat.

Distracţie pe Semenic în soare şi vreme frumoasă. Cine nu a schiat, a făcut plimbări prin peisajul de iarnă adevărată. Stratul de omăt trece de 70 de cm şi în aceste condiţii, iubitorii sporturilor albe se vor putea bucura de zăpadă până la jumatea lui martie- spun cunoscătorii muntelui.

,,În continuare, spre satisfacția comercianților, toate locurile de cazare din cabane sunt ocupate, se schiază pe toate pârtiile, iar copiii se bucură de zăpada din belșug care există pe Semenic petrecându-și timpul la săniuș. Semenicul rămâne un munte accesibil tuturor, atât milionarilor cât și ,,paltonarilor” – prețurile de pe munte fiind neschimbate și satisfăcătoare pentru cei ce vor să petreacă câteva ore sau câteva zile departe de oraș” spune Cornel Podeanu.

În momentul de față, Semenicul este un “morman” de zăpadă primitor, în ciuda avertizărilor meteo, iar cei dornici sunt așteptați cu sport, bună dispoziție și vin fiert pe pârtii.
Și încă un amănunt deosebit de important pentru iubitorii schiului ,,de cursă lungă”: autobuze puse la dispoziție de administratorul pârtiei de la Casa baraj, circulă între Crivaia și Semenic transportând schiorii la capătul celei mai lungi pârtii din țară. Aceasta pornește de pe Semenic și se termină la Casa baraj -schiorii parcurgând aproape 6 km în cel puțin jumătate de oră de coborâre. Deși pare tentantă, această pârtie se adresează doar schiorilor cu experiență și cu multe ore pe schiuri la activ.

Distracţie pe Semenic în soare şi vreme frumoasă

Comentarii

comentarii