,,Doamnele” de pe centura datoare cu miliarde la bugetul Primăriei Caransebeş VIDEO

La începutul acestui an, Primăria Caransebeș avea de recuperat de la datornici, persoane fizice și juridice, peste 8 milioane de lei. Atunci a apărut discuţia că datornicii din Caransebeş ar trebui să apară public pentru a recupera o parte din datorii la bugetul local, un buget despre care tot atunci se vorbea că este sărac.
După aceste declaraţii s-a trecut şi la fapte. S-a votat o hotărâre de consiliu local ca lista datornicilor să fie publică, în funcţie de anumite plafoane ale datoriilor .Astfel pe situl primăriei din Caransebeş apare lista datornicilor.

Cea mai mare datorie la capitolul persoane fizice depăşeşte 140 de mii de lei şi cum era de aşteptat este vorba de prostituate de la care primăria probabil că nu va recupera niciodată sumele respective. Apoi, aceste amenzi vor fi transformate într-o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii. L suma aceasta ,,doamna” va trebui să presteze câteva decenii ca să acopere suma respectivă.

Conform reprezentanților Primăriei Municipiului Caransebeș, cele mai mari datorii, din rândul persoanelor fizice, la bugetul municipalității le ”fetele” care fac trotuarul pe marginea drumului european, mai ales la ieșire din Caransebeș spre Timișoara. Veterana lor are amenzi neachitate în valoare de 146.000 de lei.

Pe lista datoriilor la persoane fizice sunt trecuţi aproape 2000 de caransebeşeni. În cazul firmelor topul este condus de o firmă cu o datorie de peste 670 de mii de lei. În total sunt pe lista ruşinii peste 60 de firme. Listele complete pot fi accesate pe situl primăriei din Caransebeş. Mai trebuie adăugat ca în cazul în care contribuabilii îşi achita aceste obligaţii în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale, Municipiul Caransebeş va proceda la eliminarea din listă a acestora .

Comentarii

comentarii