Doar 9 medici de familie din 140 din Caraș Severin sunt de acord cu vaccinarea anticovid în cabinetele de circă VIDEO

Doar 9 medici de familie din peste 140, câti au contract cu Casa de asigurări de Sănătate din Caraș-Severin, au răspuns pozitiv apelului de a se alătura campaniei de vaccinare anti-covid. Medici de familie ar urma să administreze vaccinul în cabinetele proprii.

Pentru a accelera procesul de vaccinare împotriva covid și pentru ca populația să aibă acces mai repeede la imunizare autoritățile centrale au cerut medicilor de familie să se alături campaniei și să efectueze imunizarea în cabinetele proprii. În Caraș-Severin doar 9 medici au răspuns acestui apel. Autoritățile locale sunt dezamăgite de răspunsul medicilor și fac apel către aceștia să se alăture campaniei de vaccinare.

Pe de cealaltă parte, medicii de familie spun că sunt deja suprasolicitați cu activitățile curente programări, consultații și supravegherea pacienținților covid. Aceștia spun că nu au timp fizic pentru a mai organiza și activitatea de vaccinare anti-covid.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va face cu doze care pot fi ținute la frigider, cu vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Comentarii

comentarii