Doar doi medici de familie acceptă vaccinarea la cabinet în Caras Severin VIDEO

Doar doi medici de familie din cei aproape 140, câţi au contract cu Casa de asigurări de Sănătate din Caraș-Severin, au răspuns pozitiv apelului de a se alătura campaniei de vaccinare anti-covid. Medici de familie ar urma să administreze vaccinul în cabinetele proprii. Pentru a accelera procesul de vaccinare împotriva covid și pentru ca populația să aibă acces mai repede la imunizare autoritățile centrale au cerut medicilor de familie să se alături campaniei și să efectueze imunizarea în cabinetele proprii. În Caraș-Severin doar 2 medici au răspuns acestui apel.

Autoritățile locale sunt dezamăgite de răspunsul medicilor și fac apel către aceștia să se alăture campaniei de vaccinare.

Pe de cealaltă parte, medicii de familie spun că nu au timpul fizic pentru a mai organiza și activitatea de vaccinare anti-covid. Într-un cabinet medical, conform contractului semnat cu Casa de Sănătate, funcţionează doi medici în două ture.

În afară de asta, este omis cel mai important amănunt – interesul românilor pentru vaccinare a scăzut foarte mult şi la ora actuală, peste tot în judeţ, la toate centrele, sunt locuri libere pentru cei care doresc să se vaccineze.

Reşiţenii spun că nu au nici o problemă în a se vaccine în cabinetele medicilor de familie.

Comentarii

comentarii