Doctorul Hapyy este fericit la Caransebeş unde l-a descoperit pe Dumnezeu în românește VIDEO

Doctorul Hapyy este fericit la Caransebeş unde l-a descoperit pe Dumnezeu în românește. Undeva într-un oraş din Banatul Montan, în țara gugulanilor, la Caransebeș, exista un medic tânăr care își începe și încheie zilele de muncă mulțumind lui Dumnezeu pentru ele. Și face asta de vreo 20 de ani. Adică de când a venit ca student în România. Vorbim de medicul indian, dr. Bhupinder Happy Singh, specialist în chirurgie plastică și reparatorie. Dânsul este directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

 Medicul – acum român, de loc este din New Delhi și s-a hotărât să vină România după terminarea liceului, acum 20 de ani. A terminat facultatea de medicină, a urmat toți pașii necesari, a început să profeseze la „Casa Austria” din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara, iar la Caransebeș lucrează din 2014. Tot la Caransebeș s-a căsătorit cu o româncă ce este medic în același spital şi care i-a fost colegă de facultate. Doctorul Happy a înființat în cadrul spitalului, singurul Compartiment de Chirurgie Plastică și Reparatorie din întreg județul Caraș Severin. Acum, pacienții care au nevoie de astfel de intervenții, le pot face în județ, fără să mai fie nevoie să se deplaseze la Timișoara.

Doctorul Bhupinder Singh a operat sute de oameni. Unele intervenții au fost în premieră. A rezolvat cazuri ce păreau sortite eșecului. Un pacient a venit cu degetul mare – policele – în pungă. Și l-a tăiat la circular. Doctorul Happy Singh i l-a cusut la loc. Zilele trecute a operat și extirpat o tumoră gigant de pe fața unei femei. Viața îi devenise femeii un calvar. A operat-o și a scăpat-o de povară. Au fost multe, multe cazuri. A cusut membre la loc, a reconstituit nasuri sau chipuri de om distruse, sfârtecate. Au fost en situații care păreau fără scăpare și doctorul Hapyy i-a făcut pe oameni să zâmbească fericiți.

Doctorul Hapyy este fericit la Caransebeş unde l-a descoperit pe Dumnezeu în românește. Este căsătorit cu o româncă. Femeia, așa cum se face cam peste tot unde există înțelegere, s-a pliat după dorințele și preferințele soțului. La capitolul mâncare, a rămas surprinsă să descopere că mâncarea preferată a soțului său indian, sunt sarmalele românești. Bănățnești, mari cât pumnul său cât foaia de varză fiindcă bănățenii fac sarmalele mari. Le descoperise în studenție, la Timișoara. Se pricepe și el la bucătărie și cel mai bine îi iese….ceaiul indian. Este o varietate de ceai verde adus special din India şi care se serveşte după moda englezească, cu lapte.

Vorbește mult, vorbește românește și cel mai mult îi place să vorbească cu oamenii. În România, îi place tot. Îi plac peisajele, îi place să călătorească, să descopere locuri noi, mai ales în mediul rural. În fiecare an merge în India, iar de acolo, printre altele,  aduce condimente specifice și un ceai verde special care înlocuieşte cu succes cafeaua. Îşi vede părinţii şi rudele, dar ,,acasă” este la Caransebeş şi în România.

E medic și vede cum funcționează sistemul sanitar românesc. Acum, în urma schimbărilor, e optimist și crede că sistemul sanitar va fi mai eficient, atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți. Despre colegi, are numai cuvinte de laudă. Toţi l-au sprijinit şi încurajat în toate demersurile sale.

Happy Singh a învățat românește odată cu religia ortodoxă. În fiecare zi, în fiecare dimineaţă, merge la biserica spitalului. Își începe ziua mulțumind lui Dumnezeu pentru ce vine și și-o încheie mulțumind pentru ce a fost. Apoi pune o lumânare și pleacă acasă. Doctorul Happy Singh este de religie sikh, dar de când este în România, merge în fiecare zi la biserica ortodoxă. El spune că a dezvoltat o relație perfectă cu Dumnezeul creștin fiindcă „Dumnezeu e numai unul”.

Doctorul Hapyy este fericit la Caransebeş unde l-a descoperit pe Dumnezeu în românește. Este cunoscut între medici și pacienți. Este perfect integrat în viața orașului. Se întâlnește prin oraș cu foști pacienți. Ei îi mulțumesc pentru că i-a salvat, el le cere să îi aprindă o lumânare la biserică.

Comentarii

comentarii