Administratie

Doftana revine la viata – Elevi noi in scoala veche la Resita VIDEO

Reşiţenii ştiu că elevii reşiţeni – cei de dinainte de 1989, botezaseră doua mari unităţi de învăţământ din Reşita cu nume de ….puşcarii. Mai exact – Liceul Diaconvici – Tietz era poreclit Bastilia, nume ce a devenit peste ani renume. Mai puţini ştiu că fosta şcoală profesională a UCMR-ului şi mai apoi Liceul Industrial nr 4, purtau porecla de Doftana. De câţiva ani, mai exact de când Abramburica a decis să distrugă învăţământul profesional, și mai ales, de când Liceul 4 a fost comasat cu fostul Liceu Industrial nr. 2 CSR, devenind Colegiul Tehnologic Al. Pop, Şcoala a rămas în părăsire efectivă. Universitatea Eftimie Murgu a avut gânduri mărate la un moment dat, a luat corpul de clădire şi l-a botezat ,,Corpul E”. Şi de atunci – pace şi lacăte pe uși.

Și totuși, roata se învârtește și iată că elevii de la Colegiul Național „Traian Lalaescu” din Reșița vor studia, cel puțin pentru un an, în campusul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Spațiile în care se vor desfășura activitățile didactice au fost realitate de către municipalitate.

Peste 300 mii de lei a costat reabilitarea a două etaje din corpul E al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Cele două niveluri vor deservi cele 16 clase de liceu și 10 de gimnaziu care învață la Colegiul Național „Traian Lalecu” din municipiul de pe Bârzava. Elevii vor desfășura cursuri în acest imobil deoarece școala lor intră într-un proces de modernizare și reabilitare.

Tinerii s-au adaptat repede și știu că este o situație temporară până la reabilitarea imobilelor unității lor de învățământ.

Corpul E al Universității „Eftumie Murgu” va mă găzdui și alți elevi de la alte unități de învățământ, având în vedere că municipalitatea a demarat proiecte de eficientizare energetică pentru toate unitățile de învățământ liceal, școlar și preșcolar din municipiul de pe Bârzava.

Comentarii

comentarii