Doi lei si o magăriță de Baorc – cei mai noi locatari ai Zoo Resita VIDEO

La Grădina Zoologică „Prof. Ioan Crişan” din Reşiţa s-a născut măgăruşul alb de Baroc, care este perfect sănătos.
Grădina Zoologică din Reşiţa este singura din ţară care are o asemenea specie, de măgar alb cu ochi albaştri. În întreaga Europă mai sunt doar 14 exemplare, iar în lume, 288. Din păcate, această rasă este pe cale de dispariţie, însă, aici, la Reşiţa, aceasta se dezvoltă. Numărul locatarilor din vița Baroc, a ajuns la 3 in Banatul Montan.

Spre bucuria îngrijitorilor, în grădina zoologică s-a născut un măgăruş alb, o femelă, perfect sănătoasă. După primele calcule privind gestaţia animalului, puiuțul trebuia să vină pe lume un pic mai târziu, dar mămica Iduș s-a grăbit un pic și le-a făcut tuturor această bucurie înainte de sărbători. Mămica Iduş şi tăticul Amadeus, au un pui de acum.

Pe lângă sosirea pe lume a micuței mărițe Baroc, Grădina zoologică din Reşiţa a primit în această lună din partea Circului Las Vegas Vargas, doi pui de leu, de fapt, două femele, una de trei luni, iar una de şapte luni. Acestea sunt dăruite reșițenilor cu titlu de donație. Pentru că între Grădina zoologică din Reşiţa există o strânsă colaborare cu celelalte grădini zoo din ţară, unul dintre puii de leu va fi donat municipiului Craiova, unde există un mascul de aceeaşi vârstă.

Numărul total de specii din Grădina Zoologică „Prof. Ioan Crişan” din Reşiţa se ridică la 48, iar cel al exemplarelor, la 370. Pentru iarnă, personalul Grădinii zoologice s-a pregătit cu tot ceea ce este necesar, respectiv, paie, fân, ghizdei, ovăz, porumb, minerale, sfeclă furajeră pentru zimbri. De asemenea, pentru păsările exotice de savană au fost pregătite radiatoare şi încălzire în pardoseală, astfel încât, animalele să treacă cu bine peste sezonul rece.

Grădina zoologică din Reşiţa poartă numele „Ioan Crişan”, un fost profesor de biologie la actualul Colegiu „Diaconovici-Tietz” din municipiu. Prin anii ’60 ai secolului trecut, pe vremea când era director al liceului, acesta a înfiinţat în curtea instituţiei o minigrădină zoologică, a cărei vedetă necontestată era un urs. Acesta a fost începutul, mărturie a dragostei profesorului pentru natura vie, pentru cunoaşterea ei de către elevi. Mai târziu, animalele au fost transferate în parcul oraşului, numărul lor crescând permanent.

Comentarii

comentarii