Doi ministri la Caransebes – Noi locuri de munca in oras si in judet VIDEO

Astăzi, 12 septembrie 2020, s-a desfășurat la Primăria Caransebeș o conferință de presă având ca temă crearea de noi locuri de muncă la nivel de Municipiu Caransebes și la nivel de județ. Un punct principal pe agenda conferintei de presa, a fost sustinerea candidaturii pentru funcția de primar al Caransebeșului, Andra Pleșa. La conferința de presă au participat:

  • Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri;
  • Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, Senator de Caraş-Severin şi Preşedinte al Filialei PNL Caraş-Severin
  • Catalin Tischer, manager al companiei Sumimoto Bornetze SRL;
  • Andra Pleşa -candidatul PNL la Primăria Caransebeș.
  • Romeo Dunca, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Caraş-Severin

  • Gazda întâlnirii a fost Marius Isac – viceprimarul Municipiului, primar interimar.

Domnul ministru Virgil Popescu a anunțat că ,,datorită eforturilor făcute de Guvernul Orban de susținere a mediului de afaceri, în timpul pandemiei mai multe firme multinaționale, au decis să-și relocheze unități de producție în România”. Cătălin Tischer a anunțat faptul că firma Sumimoto Bornetze, va crea peste 1000 de noi locuri de muncă.


În urma analizei la nivel de potenţial şi susţinere cu reprezentanţii guvernului, intre 300-400 de locuri de munca dintre acestea se vor crea în Caransebeș, Investitorul a ținut să aprecieze şi relaţia deosebită pe care o are de 10 ani cu fostul primar al Caransebesului din 2010, Marcel Vela.


Andra Pleşa, a garantat ca şi candidat liberal, susţinerea locală pentru întreprinzători şi a prezentat şi proiectul de înființare a unui parc industrial la Caransebeș, cu facilități şi condiţii avantoajoase pentru toţi investitorii care crează noi locuri de muncă.


Miniștrii Virgil Popescu și Ion Marcel Vela, au mai făcut referire la decizia guvernamentală prin care Hidroelectrica va prelua UCM Reșița. UCM Reșița are o veche tradiție și experiență în producerea utilajelor pentru sistemul hidro-energetic. Virgil Popescu a subliniat şi faptul că Guvernul PNL a reușit să scoată inclusiv HidroServ din insolventa lăsată de PSD.


În intervenţia sa, Romeo Dunca a constatat că Guvernul PNL a luat o serie de măsuri concrete pentru dezvoltarea Caras-Severinului. Esenţiale pentru crearea de locuri de muncă, sunt începerea construcției magistralei de gaze naturale Orșova – Caransebeș, cu racord în Valea Almajului spre Moldova Noua. A demarat proiectul Autostrăzii A6, care va lega Lugojul de Calafat.


Ministrul Marcel Vela, a reamintit faptul că în cei 12 ani cât a fost Primar al Caransebeșului, a avut ca prioritate crearea de noi locuri de muncă, lucru pe care îl va susţine şi în continuare, alături şi împreună cu noul primar al Caransebesului, Andra Pleşa şi noul Preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.