Doi minori ascunşi de părinţi printre bagaje, pentru a fi scoşi din ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat doi minori, un băieţel şi o fetiţă, în vârstă de 9, respectiv 3 luni, ascunşi de către părinţi printre bagajele din autovehiculele cu care circulau, pentru a-i scoate ilegal din România, deoarece nu deţineau documente de călătorie pentru aceştia.

În data de 05.01.2017, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român Florin T., în vârstă de 21 ani, domiciliat în judeţul Dolj, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Spania. Bărbatul era însoţit de Lucreţia A., în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt.

La controlul autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns printre bagajele aflate intre scaunele din spate, acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de 9 luni, fiul celor doi cetăţeni români.

Câteva minute mai tarziu, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor cetăţeanul român Costel B., în vârstă de 41 ani, alături de care se aflau Marinela B. şi Marian B., toţi domiciliaţi pe raza judeţului Dolj, care călătoreau cu un microbuz marca Ford Tranzit.

La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă între scaunele microbuzului, acoperită cu articole de îmbrăcăminte, o fetiţa în vârstă de 3 luni, fiica celor doi pasageri din microbuz.

În ambele cazuri, la cercetări părinţii minorilor au declarat că intenţionau să se deplaseze în Spania împreună cu minorii şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceştia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Urmărit internaţional, depistat în P.T.F. Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Cenad au depistat şi predat autoritatilor competente un cetăţean român, pe numele căruia era emis de către autorităţile române un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra familiei.

În data de 05.01.2017, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul românl Florin V., în vârstă de 43 de ani, pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 06.10.2016. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra familiei.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Comentarii

comentarii