Diverse

Doi morti si 6 grav accidentati in urma accidentelor de munca

Două persoane au murit și alte șase se află în incapacitatea de a lucra în urma accidentelor la locul de muncă.
Continuă șirul accidentelor la locul de muncă în județul Caraș-Severin. Astfel că, prima lună de toamnă nu a fost lipsită de evenimnete fiind semnalate 8 incidente. Grav este că nici luna septembrie nu a dus lipsă de accidente de muncă soldate cu deces, 2 persoane și-au pierdut astfel viața în timp ce se aflau la serviciu, iar alte 6 persoane sunt în incapacitate temporară de muncă.

Pentru a preveni astfel de evenimente inspectorii ITM au efectuat controale la angajatorii din județ pe linia sănătății și securității în muncă. Au fost depistate astfel nereguli la: efectuarea controalelor medicale la angajare și periodic, autorizarea instalațiilor sub presiune, instruirea lucrătorilor, asigurarea măsurilor de prim ajutor, purtarea echipamentului individual de protectie. Inspectorii au mai dispus si oprirea din funcțiune a unui motostivuitor la o societate din județ pentru că nu avea autorizație emisă de ISCIR.

Pentru toate aceste nereguli inspectorii ITM au aplicat sancțiuni în valoare de 50 de mii de lei.

Inspectorii de muncă au dispus în total 332 de măsuri cu caracter obligatoriu pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor.

Angajatorii din județ nu scapă de controale pentru că ITM va continua acțiunile de control și va verifica dacă au fost remediate neregulile constatate în urma verificărilor efectuate.

Comentarii

comentarii