Doi profesori reținuți după descinderile de la Universitatea Eftimie Murgu

Începem acest material cu apelul mai multor profesori din Universitatea Eftimie Murgu. Printre altele, domniile lor, spun că ,,cine a greșit, acum trebuie să dea socoteală pentru ce a făcut. Legea își va spune cuvântul. Dar este vorba doar de UNII profesori – de câțiva profesori- și nu de TOȚI PROFESORII de la Universitatea Eftimie Murgiu din Reșița! Deci, nu ne băgați în aceeași oală”.
Subscriem și suntem cu totul de acord.

Deci, profesorii universitari Irina Oriol si Florin Frant au fost retinuti de procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma perchezitiilor desfasurate in cursul zilei de joi la Universitatea Eftimie Murgu din Resita. Alte trei persoane au primit masura controlului judiciar. Printre acestea Marian Mihaila, presedintele Senatului universitatii, si lectorul Universitar Mihai Visan.
Frant
S-a lăsat cu rețineri în urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Irina Oriol, șefa Departamentului de Drept și Științe Administritive din cadrul Facultății de Științe Soaciale, dar și Florin Franț, prodecanul aceleaiași facultăți, sunt persoanele reținute de procurori. Irina Oriol a fost prinsă în flagrant în timp ce primea de la un student suma de 300 de lei. Despre profesorul Florin Franț au apărut în presă o serie de stenograme în care îi promitea unei studente (ofițer sub acoperire) că o va trece la toate examenele în schimbul unor… ,,pupci”. Irina Oriol este acuzată de trafic de influență în formă continuată iar asupra lui Florin Franț planează acuzații de trafic de influență și folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Alte persoane suspectate de corupție, dar care au primit măsura controlului judiciar, sunt Lectorul Universitar Mihai Vișan de la aceeași facultate, președintele Sena tului universității, Marian Mihăilă, și asistentul universitar Ruxana Ghiță. Mihai Vișan este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, Marian Mihăilă de abuz în serviciu în formă continuată iar Ruxana Ghiță de luare de mită.
Primele retineri
Potrivit procurorilor Irina Oriol a fost depistată cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de investigatorul sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă. Cu această ocazie, inculpata a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.
Florin Frant
Procurorii afirmă că sumele percepute de profesori variau de la 50 de euro pentru promovarea unui examen până la 300-400 de euro pentru o licență. Joi au avut loc 18 percheziții, atât la domiciliile unor cadre didactice, cât și la cabinetele acestora din incinta Universității. A fost una dintre cele mai ample acțiuni de percheziții desfășurate în ultimii ani la Reșița.

Comentarii

comentarii

One thought on “Doi profesori reținuți după descinderile de la Universitatea Eftimie Murgu

  • 13 iulie 2015 la 1:13
    Permalink

    De doctor in litaratura DELEANU  nu se vorbeste toate lucrarilece le-a editat  au fost copiate de la MORTI… si vandute cu bani grei. Mortul nu mai comenteaza…RUSINE  DOCTOR IN ROMANA DELEANU …CUM MAI IESE IN LUMEA MARE??? TOT CE A PUBLICAT A FOST COPIAT…

Comentariile sunt închise.