Doi reșițeni – în marș până la Rio de Janeiro

Cu bucuria calificării la jocurile olimpice și speranța în rezultate cât mai bune la Rio s-au întors acasă cei doi atleți reșițeni, Narcis Mihăilă și Marius Cocioran.

”Suntem bucuroși și fericiți că această muncă începută, pentru Marius Cocioran prin anul 2008, iar la Narcis Mihăilă, pentru jocurile olimpice, prin anul 2011, sunt mulți kilometri făcuți, multe perechi de adidași rupte…și sperăm ca și la Jocurile Olimpice sportivii calificați vor obține rezultate cât mai bune și de ce nu, poate vor avea mai mulți colegi la jocurile olimpice din județul Caraș-Severin”, a precizat antrenorul Octavian Măzăran.

Cei doi atleți reșițeni calificați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost prezenți la o conferință de presă de presă alături de antrenorul Octavian Măzăran și directorul CSM Reșița, Rusalin Fîc. Narcis Mihăilă a îndeplinit baremul la proba de 50 de kilometri marş la Mondialele de la Roma. Mihăilă s-a clasat pe locul 21, ceilalți mărșăluitori români prezenți la competiție nereușind să ajungă la linia de finiș. Marius Cocioran, care are baremul pentru Jocurile Olimpice, a abandonat, iar Florin Știrbu și Cătălin Husani au fost descalificați. De altfel, au terminat dura întrecere doar 29 de sportivi din cei 67 înscriși.

”Suntem bucuroși că ultimul rezultat al lui Narcis Mihăilă, care a obținut baremul pentru jocurile olimpice, în proba de 50 de kilometri marș la ultima competiție, la Campionatul mondial de marș pe echipe, unde tot la aceeași competiție a obținut și sportiva Ana Rodean din Alba Iulia, dar legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Reșița, a obținut această calificare în proba de 20 de kilometri marș”, a precizat antrenorul Octavian Măzăran, directorul CS Universitatea Reșița.
Alături de Narcis Mihăilă se află un alt atlet reșițean calificat încă de anul trecut la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Marius Cocioran, care va participa pentru a doua oară la competiția olimpică, după cea de la Londra din 2012.

”Eu îmi doresc ca la Jocurile Olimpice să fiu în vârf de formă. Pentru mine tot anul este unul de pregătire în așa fel încât să ajung în vârf de formă la Rio. Eu sunt mulțumit de această cursă, de ceea ce am urmărit noi în această cursă…și în cele trei luni rămase până la Jocurile Olimpice, cu puține ajustări, cu ce mai avem de pus la punct, sunt convins că la Rio voi face o cursă mare și voi mulțumi pe toată lumea și pe cei care au încredere în mine și mă susțin”, a precizat Marius Cocioran.

Fiind prima competiție majoră la care a participat și a obținut un rezultat mare pentru Reșița, Narcis Mihăile a spus: ”Sunt foarte fericit și mulțumit de ceea ce am reușit să fac după o lungă perioadă în care nici eu nu am crezut în mine, că voi putea reuși să obțin baremul pentru JO. Am avut o pregătire foarte grea în care am fost încurajat de Marius Cocioran și domnul director, care mi-au spus că se poate și uitați că în al 12-lea ceas pentru mine am reușit să ajung unde probabil că nu am visat. Deci, mi s-a îndeplinit un vis”.

Deși visează la medalii, antrenorul Măzăran a recunoscut că e destul de greu să ajungă atât de sus, având în vedere rezultatele. Mai au de muncit, dar speră la rezultate mult mai bune decât cele de la ultimele Jocuri Olimpice.

Antrenamentele și pregătirile vor fi reluate la 1 iunie la Buziaș, iar începând cu luna iulie se vor întoarece în Portugalia unde condițiile sunt foarte bune pentru antrenament, clima și temperaturile de acolo find asemănătoare celor de la Rio de Janeiro.

Comentarii

comentarii