Doliu în lumea medicală cărășană – A murit doctorul Aurel Gavra

Lumea medicală din Reșița, dar și din întreg Banatul Montan, este din nou în doliu. Aurel Gavra – ,,doctorul necăjiților” după cum îi spuneau unii pacienți, a părăsit această lume.


Timp de 40 de ani, doctorul Gavra, a slujit – acesta este adevăratul cuvânt – la Spitalul Județean din Reşita, la Secția de Pediatrie. De acum înainte, micuții pacienți nu vor mai fi liniștiți de zâmbetul frumos al lui Nenea Aurel și nici speranța nu se va putea vedea așa de mare ca atunci când privirea copiilor sau a părinților, se oglindea în ochii albaștrii ai ,,lu* Domnu doctor de gardă”. Fiindcă ani de zile, 40 la număr, Doctorul Gavra  era de găsit – fie pe secție, fie la cabinet. Acum, Aurel Gavra a murit. El era unul dintre cele mai apreciate cadre medicale din municipiu și din județ. Părinții știu asta foarte bine. Știu cât de ușor abordabil era domnu doctor, mămicile internate cu copiii primeau mereu o vorbă de încurajare și așa cum au fost condițiile din spital în anumite perioade, doctorul Aurel Gavra a făcut minuni.

,,Domnule doctor, vă mulțumim că aţi salvat vieți, că aţi dat șansă multor copii să trăiască, că aţi învins moartea chiar şi cu mâinile goale şi ne cerem iertare în fața lui Dumnezeu ca noi, oamenii de rând, nu am făcut atât de mult pentru dumneavoastră!” Acesta este doar unul dintre mesajele la care m-am oprit.

Doar unul. Un mesaj care a fost scris cu gândul la un mare OM care acum a plecat pe calea eternității. Dumnezeu să te odihnească în pace, DOCTOR AUREL GAVRA!.

Corpul neînsuflețit este depus în bisericuța din curtea Spitalului Judeţean de Urgență din Govândari, iar duminică, la ora 9, va fi dus la capela Cimitirului 8. Înmormântarea va avea loc Duminică la ora 13.

 

Comentarii

comentarii