Dotări pentru Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Semenic” Caraș-Severin

autospecialaO autospecială pentru intervenții în zone greu accesibile a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Semenic” al județului Caraș-Severin. Este a X-a autospecială ce-i revine județului Caraș-Severin, achiziționarea făcandu-se printr-un proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.
Proiectul ”Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în Regiunea Vest ” este derulat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă ADIVEST unde Consiliul Județean Caraș-Severin este membru alături de celelalte consilii județene din Regiunea Vest.
Autospeciala nou achiziționată este pentru lucrul cu apă și spuma, are capacitate mică, echipată 4×4, iar valoare acesteia este de 151.280 euro.
Până în prezent, prin proiect, județului Caraș-Severin i-au revenit alte 9 echipamente după cum urmează : 3 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă; o autospecială de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic); o autospecială pentru descarcerări grele; 2 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă; o ambulanţă de prim ajutor și o ambulanţă de reanimare.

Comentarii

comentarii