Dragi soferi – Atentie la bursuci si la arici in aceasta perioada VIDEO

Atentie la bursuci si la arici in aceasta perioada. Mulți conducători auto au surpriza de a vedea pe timpul nopții la marginea drumului, sau chiar pe carosabil, un animal mai ciudat. Un animal de care mulți au auzit, dar nu l-au văzut niciodată. Este vorba de bursuc. Este un animal mare ce poate ajunge şi la 25- 30 de kg. Așa că, impactul cu un asemenea obstacol aduce pagube serioase autoturismului dv. Deci – mare atenție. Cele mai multe exemplare se pot întâlni în zona Caransebeș și între Soceni și Reșița. Acum sunt în perioada de împerechere și animalele umblă foarte mult și peste tot.

Același lucru este valabil și în cazul aricilor. Este perioada în care aceștia – mai ales masculii – își caută iubitele. Din păcate, aproape că nu este dimineață în care să nu găsim pe marginea drumului, sau pe carosabil, cadavrele acestor minuni ale naturii. Așa cum Paul l-a găsit pe acesta pe centura Caransebeș în acest weekend.

Atentie la bursuci si la arici in aceasta perioada. În ţara noastră, bursucul populează regiunile păduroase de la şes până la munte. Bursucul sau viezurele, este de mărimea unui câine (20-25 kg), uneori chiar mai mult. Este un animal care iarna hibernează în vizuină.

Bursucul consumă, printre altele, fructe, seminţe, ouă, viermi, rădăcini, insecte, porumb şi pui de păsări, însă nu asta îl face unic, ci modul ingenios în care își procură hrana. La aprovizionare participă de obicei mai mulţi bursuci. Unul mai în vârstă se culcă pe spate cu picioarele ridicate sus. Ceilalţi bursuci încarcă „remorca” cu porumb sau struguri. Apoi, ceilalţi bursuci îl târăsc pe jos până la vizuină unde descarcă „remorcă”.

Atentie la bursuci si la arici in aceasta perioada. Bursucul (sau viezurele) este protejat prin lege. Animalul este specie cinegetică și în cazul în care i se face rău voit, autorii riscă amendă penală și chiar închisoare.

Comentarii

comentarii