Dragostea pentru șah i-a adunat pe împătimiții sportului minții la Reșița

 Ediția din acest an a CUPEI REȘIȚA a reunit, miercuri 29.06.2022, la start, 30 de jucători cu vârste între 5 și 80 de ani, din Timișoara, Caransebeș, Berzovia, Bocșa și desigur Reșița. O participare bună, în pofida temperaturii extrem de afară, 35-36 de grade, a concediilor ori a competițiilor de pe Litoral. Și chiar dacă premiile asigurate de A.J.Șah Caraș-Severin au fost simbolice, dragostea pentru șah i-a adunat pe acești împătimiți ai sportului minții în sala de șah din incinta Sălii Polivalente din Reșița.

       Ca o noutate în această competiție jumătate dintre participanți aveau categoria i sau forță de joc echivalentă. Cu aatâția jucători de valori apropiate, a rezultat o luptă strânsă în care rezultatele au fost mereu incerte. După o victorie a lui Tamaș asupra lui Bolintiș în runda a III-a se părea că juniorii se vor impune în lupta cu veteranii. Au urmat victoriile lui Tunaru și Padurean  asupra lui Tamaș,,scos astfel diin lupta pentru primul loc și era clar că între cei doi se va da lupta penttru trofeul cuvenit locului I.Intrucat cei doi remizaseră strategic în runda a III-a, rămânea ca departajarea să o facă coeficienții valorici (Bucholtz și Sonneborn). Aceștia i-au dat câștig de cauză lui Dani Pădurean cu 6,5 puncte din 7 urmat cu același punctaj de Tunaru Alexandru și Bolintiș Mihai cu 5 puncte din 7. Pe locul IV Korcsek Alexandru David  iar pe V Truican Angel (Berzovia) tot cu același punctaj..

        La veterani s-a impus Crăciun Marin cu 4,5 puncte urmat de Bartha Andrei (Timișoara) și reșițenii Țuțuianu Ion și Irimia Horia Ion toți cu câte 4 puncte.

        La juniori s-a impus Korcsek Alexandru David urmat de Tamaș Christian Arrydan și Drăgoi Albert Marian.

        La junioare Teclis Anca Maria s-a impus fiind urmată de Popovici Iulia Ana Maria.

        La juniori 12 ani locul I Fileri Luca Eldad urmat de Costescu Mihai (Timișoara).

        La juniori 10 ani s-a impus Turi Patrick Andreas urmat de Băcanu Darius gabriel și Roșca Alexandru-Tudor.

        La copii 8 ani s-a impus surprinzător dar meritat Drulă Victor (5 ani și jumătate !) urmat de frații Grecu Bogdan Andrei și Grecu Zian-Matei(6 ani) și de Tismănari Cezar (6 ani).

       Imbucurătoare forma bună de joc manifestată de echipierii C.S. Muncitoresc Reșița (Păduean, Tunaru, Bolintiș, Tamaș și Korcsek) dar și foma bună de joc a juniorilor sub 14 ani, în perspectiva participării C.S. Muncitoresc la Divizia B (echipe de seniori) și la campionatul național pe echipe de juniori U14.

       De notat și apariția copiilor de sub 8 ani, atât la Reșița cât și la Caransebeș, semn că, grație antrenorilor Bolintiș și Tunaru, vom avea o nouă generație de tineri șahiști !

Comentarii

comentarii