Drept la replica legat de drumul spre Semenic – CJ spune că totul a fost ok soferii nu sunt buni

Drept la replică oferit de Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin. Mai pe scurt si pe românește, toți oamenii ăia supărați de acolo, sunt niște ignoranți fiindcă ,,În imaginile prezentate de Dvs. nici un autoturism nu era dotat cu lanțuri de iarnă, după cum specifică atât indicatoarele rutiere cât și informările emise de instituția noastră și Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.” Culmea este că nici un șofer nu își amintește de existența unui asemenea indicator rutier între Văliug și Pasul Prislop. ,,Da, există un asemenea indicator de lanțuri antiderapante, dar este poziționat între Pasul Prislop și Platoul Semenic. Ceea ce s-a întâmplat ieri pe Semenic, ce s-a întâmplat acum o săptămână și cam tot timpul, este pe porțiunea dintre Văliug și Pasul Prislop” spune Costel Vădrariu, turist supărat din Timișoara și care duminică a făcut cale întoarsă. Deci, din punctul celor de la CJ, totul a fost ok, mașinile au trecut conform gps), au deszăpezit, drumul a fost ca-n palmă. Probabil că zecile de șoferi întorși din drum duminică erau din altă poveste sau alt film, in opinia conducerii Drumurilor Județene. În loc să ia măsuri, dânșii dau dreptul la replică. Atunci să nu ne mai mirăm că se întâmplă asemenea lucruri. Asta după ce acum vreo lună, in 14 decembrie, prefectul județului Matei Lupu, cerea măsuri drastice și rezilierea contractului de deszăpezire după ce la debutul iernii în anul trecut, s-au întâmplat lucruri similare. Noi vă oferim filmele acțiunii, ok? Asteptăm ,,drepturi la replici” da?

DREPT LA REPLICĂ

Referitor la știrea ”Turiști blocaţi pe Muntele Semenic din cauza nămeţilor. Oamenii s-au deszăpezit singuri”, publicată în data de 14 ianuarie pe InfoCs.ro, https://www.infocs.ro/drumul-spre-semenic-blocat-fiindca-drumarii-nu-au-intervenit-din-nou-video/, în virtutea dreptului la replică și pentru completa informare a cetățenilor dorim să facem următoarea precizare:

Având în vedere condițiile meteo din perioada 11 -13 ianuarie, caracterizate prin căderi masive de zăpadă și intensificări temporare ale vântului, reprezentanții Direcției de Drumuri Județene au monitorizat în permanență activitatea de deszăpezire de pe arterele de circulație aflate în administrare. Referitor la DJ 582, Reșița – Brebu Nou și DJ 582 E, Prislop-Semenic, unde ninsorile au fost mai însemnate cantitativ, iar viscolul a creat probleme pe carosabil, s-a acționat atât pentru curățare cât și pentru prevenirea formării poleiului, prin răspândirea de material antiderapant (răspândirea materialului antiderapant se efectuează numai după încetarea ninsorii, potrivit caietelor de sarcini).

Pe 10, respectiv 11 ianuarie, s-a intervenit cu 5 utilaje de deszăpezire. Ulterior datei de 12 ianuarie activitatea a fost îngreunată ca urmare a defectării unei turbofreze, însă celelalte utilaje au fost pe traseu câte 8 – 12 ore pe zi, potrivit datelor provenite de pe instalațiile GPS. În data de 13 ianuarie, intervalul 02:00 – 14:00, județul Caraș-Severin s-a aflat sub cod galben de ninsoare și viscol, emis de Administrația Națională de Meteorologie, caracterizat prin ninsori abundente și intensificări ale vântului care, pe alocuri, au depășit 90…100 km/oră, viscolind zăpada. La intrarea pe aceste drumuri au fost montate indicatoare care avertizează șoferii asupra obligativității de a-și echipa autoturismele cu cauciucuri și lanțuri de iarnă. În imaginile prezentate de Dvs. nici un autoturism nu era dotat cu lanțuri de iarnă, după cum specifică atât indicatoarele rutiere cât și informările emise de instituția noastră și Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Reamintim turiștilor care doresc să urce pe munte ca, înaintea efectuării oricărei deplasări, să se informeze asupra condițiilor meteo si de circulație contactând unul din următoarele numere de telefon:

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin – 0255 213212, Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebes) si 0252 361451 (Orsova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea "harta rutiera", aplicând recomandările site-ului. Deasemenea, pentru evitarea situațiilor neplăcute, șoferii sunt sfătuiți să respecte indicatoarele rutiere care îi atenționează cu privire la circulația în condiții de iarnă și obligativitatea dotării cu lanțuri de iarnă.

Mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe drumul judeţean care leagă Valiugul de Pasul Prislop și de staţiunea turistică de pe Muntele Semenic. Din cauza faptului că angajaţii de la societatea cu care Consiliul Judeţean Caraş Severin a încheiat contractul de deszăpezire nu au acţionat sub nici o formă, stratul de zăpadă și gheața de sub acesta, a făcut imposibilă urcarea autoturismelor în staţiune. Mai mulţi şoferi au ntors autoturismele şi au plecat spre Reşita şi Timişoara distrugându-şi o ultimă zi de vacanţa la schiat.

La un moment dat, drumul a fost blocat din cauza numărului mare de maşini. Oamenii spun că pe acest tronson de drum nu s-a mai intervenit de de sâmbătă după masă, asta în condiţia în care a nins uşor aproape tot timpul.
De pe Semenic a coborât un echipaj de poliţie care a dirijat maşinile să facă cale întoarsă. În staţiunea Semenic alimentarea cu curent electric este oprită de 3 zile din cauza zăpezii care a rupt copacii peste firele de curent şi a a unui transformator defect.

Comentarii

comentarii