Drogurile, o problemă și în Caraș Severin- Tot mai mulți consumatori

drogatul97 de activităţi de prevenire şi 10 de formare în domeniul drogurilor precum şi 101 cooperări interinstituţionale au fost desfăşurate în 2012 de către Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antirdrog Caraş-Severin, potrivit bilanţului prezentat astăzi de comisarul şef al Centrului Regional Antidrog Timişoara, Mihaela Tomiţă, în sala de şedinţe a Prefecturii Caraş-Severin.

Chiar dacă pe parcursul anului trecut proiectele derulate s-au bucurat de succes în rândul tinerilor, au apărut şi probleme în realizarea acestora. Este vorba de resursele umane şi financiare limitate, postul de educaţie-învăţământ care a fost liber, dar şi echipa terapeutică incompletă. De asemenea, Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Caraş-Severin şi-a consolidat poziţia de coordonator al proiectelor de prevenire la nivel judeţean, având o foarte bună relaţie de colaborare cu autorităţile şi celelalte instituţii publice care derulează proiecte în domeniu.
Chiar dacă Centrul se implică tot mai mult în problemele numeroase în care sunt implicaţi tinerii consumatori de droguri, în Caraş-Severin situaţia este alarmantă, consumatorii de droguri fiind tot mai numeroşi pe zi ce trece. „Există o permanenţă în consumul de droguri dată şi de intrarea în Uniunea Europeană. Dacă până acum cazurile de consum apăreau mai mult vara, când reveneau studenţii din centrele universitare, această situaţie s-a schimbat în momentul de faţă. Vorbim de cazuri permanente”, a precizat Mihaela Tomiţă, şeful Centrului Regional Antidrog Timişoara.
În cadrul întâlnirii de astăzi au mai fost propuse spre soluţionare analiza posibilităţilor de ocupare a posturilor vacante la nivelul CPECA Caraş-Severin şi procedurile de lucru standardizate pentru fiecare linie de muncă.
În ceea ce priveşte priorităţile pe anul 2013, Mihaela Tomiţă a afirmat: “Încercăm să prevenim cât mai mult înainte de a ajunge în situaţia de a trata, să ne axăm pe un ajutor substanţial, concret, celor care deja au această problemă. Prioritatea imediată va fi de a realiza o diagnoză locală, coerentă, pe prevalenţa consumului, pe profilul consumatorului şi a tipului de drog consumat, apoi crearea unui plan de măsuri care să vizeze ambele segmente: cel de prevenire şi cel de asistenţă, având la bază o politică coerentă de formare a specialiştilor la nivelul judeţului”.

Comentarii

comentarii