Drumarii încearcă să elimine pericolul surpărilor din Clisura Dunării din zona Berzasca

SDN Caransebeș a început montarea unei plase de protecție pe DN 57, la limita județelor Caraș-Severin și Mehedinți, în apropiere de Berzasca. În zonă se mai semnalează căderi de pietre și alunecări de pământ de pe versanți, iar circulația se desfășoară cu unele restricții.

În zona amintită, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş – Severin), de mai multe ori, mai ales primăvara, odată cu dezghețarea solului, au loc căderi de pietre. Au fost perioade când drumul a fost închis mai multe zile la rând până ce drumarii au reușit îndepărtarea bolovanilor și a pietrișului desprins de pe versant.

Participanții la traficul rutier ce trec destul de des prin zonă, spun că nu a fost aleasă cea mai potrivită metodă. Mai eficientă era o plasă metalică prinsă pe versant, în partea de sus. Oamenii spun că atunci când vor cădea pietre mai mari, acestea vor trece prin plasa metalică și se va ajunge tot la blocarea drumului…Dar din păcate, se alege mereu soluția cea mai ieftină și nu neapărat cea mai eficientă.

Comentarii

comentarii