Drumarii spun că sunt pregătiți pentru iarna 2015- 2016! Oare ?

Planul operativ de acţiune pentru iarna 2015-2016 pe reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene din Caraş-Severin a fost aprobat la Prefectura Caraş-Severin. La raport, în faţa Colegiului Prefectural a venit chiar şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, structura care administrează cei aproape 550 de km de drumuri naţionale din judeţ.

Horaţiu Simion a precizat că la iarnă, în Caraş-Severin vor acţiona 116 utilaje pentru dezăpezire şi combaterea poleiului, dar contractele nu sunt finalizate. „Suntem în plină campanie de licitaţie, de adjudecare şi de încredinţare a contractelor. Nu cred că vom putea depăşi mijlocul lunii noiembrie ca să avem acele contracte. Pentru cazuri extreme care ar putea apărea până atunci, avem utilajele proprii cu care vom interveni, instituim permanenţa atunci când se va dispune, dar nu mai târziu de 1 noiembrie”, a declarat directorul DRDP Timişoara.

După raportarea privind stocurile de materiale, făcută de reprezentantul drumurilor judeţene, Marius Andriţoi, prefectul Nicolae Ciobanu a devenit suspicios. El a spus că de săptămâna viitoare vor începe controalele. „Până la data de 1 noiembrie facem acele verificări în staţiile de deszăpezire din judeţ pentru a vedea dacă stocurile de carburanţi şi de material antiderapant, cât şi dotările cu utilajele necesare sunt cele trecute în evidenţele scriptice prezentate de Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Caraş-Severin”, a spus reprezentantul Guvernului.

Prefectul Nicolae Ciobanu a dat exemplul unei firme ( SC EXCAV PROD SRL), care a raportat că are în stoc 15 mii de litri de carburant, ceea ce este foarte puţin probabil.

Comentarii

comentarii