Dublă sărbătoare a creștinilor catolici – Duminica Floriilor şi Ziua Tineretului

florii

IMG_5360Fraţii creştini de religie catolică sunt astăzi în mare sărbătoare. Credincioşii vor umple bisericile, pentru a participa la slujba religioasă de Florii.

Sărbătoarea de azi deschide de altfel pentru creştinii de religie catolică ciclul sărbătorilor pascale. Conform rânduielilor bisericeşti, acestea se vot termina la Înălţarea lui Isus – la 40 de zile de la Sărbătoarea Paştelui.
Ca şi la ortodocşi, Floriile se serbează cu o săptămână înainte de Paşte şi simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim. Tot la fel ca şi la creştinii ortodocşi, credincioşii romano- catolici intră de astăzi în Săptămâna Patimilor. Începând cu această seară, în biserici sunt celebrate slujbele Deniilor din Săptămâna Sfintelor Patimi.
În această duminică, în Biserica romano-catolică se sărbătoreşte şi Ziua Tineretului. Această zi, dedicată tinerilor s-a născut din dorinţa fericitului Papa Ioan Paul al II-lea în Duminica Floriilor din anul 1984, în care s-a celebrat şi jubileul tinerilor. Papa a accentuat atunci faptul că Biserica acordă în mod special o atenţie sporită tinerilor.

Comentarii

comentarii