Dunca refuză banii europeni pentru reabilitarea termică a Spitalului Judetean ca să nu facă mai multe datorii VIDEO

În sala de ședinte a CJ C-S, a avut loc azi o analiză având ca scop renunțarea la bani europeni pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Reșița. ,,Nu mă voi împrumuta doar ca să tunez un trabant” este concluzia președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. Acesta este hotărât să renunțe la 3 proiecte cu finanțare europeană pentru reabilitarea termică a spitalului din Reșița.

Lipsa banilor si costurile neeligibile mult mai mari decat cât cele eligibile sunt principalul motiv pentru care președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, dorește să renunțe la finanțarea proiectelor de eficientizare energetică a celor trei staționare ale spitalului județean de Urgență din Reșița.

Printre cauzele care au generat costuri se numără întocmirea studiilor de fezabilitate în mod greșit, creșterea prețurilor la materialele de construcții, sau modernizarea unor spații.

Ioan Crina, liderul consilierilor județeni din partea PSD – opoziție, cere derularea proiectelor de eficientizare energetică și respectarea indicatorilor tehnico-economici, fără intervenții ulterioare.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, rămâne ferm pe poziții și spune că nu este dispus să angajeze Consiliul Județean în noi datorii, mai ales că există un plan pentru construirea unei unități medicale de la zero.

Renunțarea la proiectele de reabilitarea a celor trei staționare ale Spitalului Județean din Reșița va fi propusă aleșilor județeni la viitoare ședință a forului deliberativ.

Comentarii

comentarii