Dupa 11 prefecti barbati, singura femeie prefect a Caras Severinului, ia taurul de coarne – Primar, viceprimar si consilieri suspendati din functii inainte de alegeri

După ce a mai destituit un rând de primari, viceprimari și consilieri locali fiindcă nu au respectat legea și după ce l-a suspendat din funcţie pe preşedintele CJ Sorin Frunzaverde, prefectul Florența Albu, dovedeşte că este ,,pe fază ” și sancționează orice derapaj ,,albind” problemele legate de aplicarea legii. DE data aceasta, au fost suspendaţi din funcţii, un primar, un vice şi doi consilieri locali. Florenţa Albu este primul prefect femeie din istoria Caras Severinului, a XII a persoană care ocupă cea mai înaltă funcție în județ și dovedește că are ….curajul de a aplica legea.

Atfel, prin adresa înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin cu nr. 6974, din 27.04.2016, Partidul Naţional Liberal – Organizaţia Judeţeană Caraş-Severin a făcut cunoscut Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin faptul că domnul Daniel Boambeş, primar al comunei Constantin Daicoviciu, ales în anul 2012 din partea PNL, şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar la alegerile din 5 iunie 2016 din partea Partidului Social Democrat. Având în vedere referatul secretarului comunei Constantin Daicoviciu şi propunerea de candidatură depusă la Biroul electoral de circumscripţie Constantin Daicoviciu, prefectul judeţului Caraş-Severin a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al domnului Daniel Boambeş. Atribuţiile acestuia vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.

De asemenea, prefectul judeţului Caraş-Severin a emis ordinul privind încetarea mandatului de consilier local şi implicit de viceprimar al comunei Bolvaşniţa, pentru domnul Ion Jumanca şi declararea ca vacant a locului acestuia, ca urmare a adresei Partidului Social Democrat – Filiala Caraş-Severin prin care a informat Instituţia Prefectului privind pierderea calităţii de membru PSD a acestuia, ca urmare a depunerii candidaturii la alegerile din 5 iunie 2016 pe listele Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal. Tot la sesizarea PSD Caraş-Severin, a fost solicitată suspendarea din funcţia de consilier local al Consiliului Local Dalboşeţ a domnului Iosif Velcotă, în urma depunerii candidaturii de către acesta pe listele ALDE. Prefectul judeţului Caraş-Severin a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local, şi implicit de viceprimar, şi declararea ca vacant a locului acestuia.

Potrivit prevederilor art. 9 alin. (2) lit. „h¹” din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, printre alte cazuri, şi în situaţia pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. Competenţa de constatare a încetării mandatului şi de declarare ca vacant a locului respectiv aparţine prefectului, după cum este prevăzut la art. 12 alin. (3) din acelaşi act normativ.

Comentarii

comentarii