După mai bine de 10 ani, la Reșița a oprit din nou tramvaiul VIDEO

După mai bine de 10 ani, la Reșița a oprit din nou tramvaiul. Chiar dacă nu pe șine ci doar pe o platformă specială, prima garnitură de tramvai a sosit la Reșița în jurul orei 3 dimineața.

După mai bine de 10 ani, proiectul de reintroducere a tramvaiului la Resita a intrat în linie dreaptă. În 5 aprilie 2022, primarul Ioan Popa a semnat contractul cu constructorul, iar lucrările au fost demarate în luna mai. În  Reșița, au început lucrări care  vor schimba orașul aproape cu totul – aceasta pentru a fi pretabil unui transport public aproape în totalitate electric, dar și pietonilor și pistelor de biciclete.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, Programul Operațional Infrastructura Regională și de la bugetul local. Valoare celor două faze ale proiectului depășește 268 milioane de lei, fără TVA. Rezultatele proiectului vor fi: 3,7 km cale dublă de rulare pentru tramvai modernizată, un depou reabilitat și extins, șapte staţii de transport public construite, modernizate, reabilitate, mai bine de 27.000 m.p. platformă cale de rulare tramvai modernizată și peste 21.000 m.p. de spațiu verde. Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri.

Mulțumiri speciale pentru imagini lui Daniel Ovidiu Bucinschi.

Comentarii

comentarii

One thought on “După mai bine de 10 ani, la Reșița a oprit din nou tramvaiul VIDEO

  • 2 februarie 2023 la 20:39
    Legătură permanentă

    Tot nu înțeleg DE CE nu s-au cumpărat tramvaie de la Arad ci de la turci? Ca fost vatman în Reșița de la deschidere de 23 August 1989 pînă pe 17.06.1990 cînd am părăsit România și vatman la D.V.G. (Duisburger Verkehrsgesellschaft) în Duisburg – Germania unde tramvaiele circulă în oraș sub formă de metrou cu autopilot L.Z.B. (Linienformige Zugbeeinflussung), vă spun clar și răspicat că catastrofele astea turcești sunt o mizerie. Pe parcurs o să vă convingeți singuri! Din păcate am 60 de ani! Dacă ași fi mai tînăr și n-aș fi în prag de pensie ma-ș întoarce în țară să-mi continui meseria de vatman în Reșița, meserie învățată la școala de vatmani în Arad. Vă doresc succes cu jucăriile turcești!

Comentariile sunt închise.