După zeci de ani de pauză, Oravița are de azi transport public de călători VIDEO

După zeci de ani de pauză, Oravița are de azi transport. Transportul public de la Oravița devine realitate. În această dimineață, au ajuns în capitala Văii Carașului cele patru autobuze hibrid, achiziționate de primărie în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Oraşul bazată pe investiţii destinate îmbunătăţii mobilităţii locuitorilor oraşului Oraviţa”.

Pași importanți sunt făcuți la Oravița în cadrul proiectului de introducere a transportului public. Astăzi au ajuns în oraș patru autobuze hibrid, singurele de acest tip din județ. Două dintre ele au 12 metri și pot transporta 90 de persoane, iar celelalte două, au 10 metri și pot transporta minimum 75 de persoane.

După zeci de ani de pauză, Oravița are de azi transport. Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Oraviţa bazată pe investiţii destinate îmbunătățirii mobilităţii locuitorilor oraşului Oraviţa” – are o valoare de 21 de milioane de lei, dintre care doar autobuzele au costat peste 5 milioane de lei. De asemenea, proiectul mai prevede și  reabilitarea unor străzi. Pe lângă achiziţionarea de autobuze, în cadrul proiectului, va fi implementat şi un sistem integrat de e-ticketing. 

Comentarii

comentarii