E bine de stiut – Ce este o saltea ortopedică și este oare potrivită pentru dumneavoastră?

Pentru cei care suferă de dureri atât peste noapte, cât și dimineața, o saltea nouă ar putea fi soluția. O saltea proiectată corespunzător poate susține spatele și articulațiile, pentru a preveni durerea.

Cu toate acestea, se pare că fiecare saltea de pe piață astăzi este promovată ca fiind „ortopedică” – inclusiv cele pe care mulți dintre cei de afară suferă în prezent. Așadar, ce este o saltea ortopedică? Vom răspunde la această întrebare în acest articol și vă vom ajuta să înțelegeți dacă ar trebui să cumpărați una.

Ce este o saltea ortopedică?

O saltea ortopedică este un tip de saltea care oferă suport pentru articulații. Aceste saltele Previ ortopedice sunt de obicei recomandate persoanelor cu dureri, persoanelor care se află în recuperare activă după o accidentare, persoanelor în vârstă și sportivilor sau altor persoane active.

Termenul de „saltea ortopedică” a fost inventat în anii 1950, după ce studiile privind modul în care funcționează articulațiile și oasele au sugerat că saltelele special concepute ar putea preveni durerile de spate de dimineață.

Primele saltele ortopedice de pe piață au fost, într-adevăr, concepute după principii ortopedice pentru a fi terapeutice pentru spatele bolnav. Cu toate acestea, după ce producătorii de saltele au observat că aceste saltele se vindeau bine, au început să numească toate saltelele „ortopedice”. La urma urmei, nu există reglementări sau standarde guvernamentale care să dovedească faptul că o saltea este mai bună decât alta.

De asemenea, nu există reglementări sau standarde pentru limbajul pe care producătorii de saltele îl pot folosi pentru a-și descrie produsele. În esență, termenul de „saltea ortopedică” este folosit ca un termen de marketing.

Avantajele unei saltele Previ ortopedice:

  • Oferă un suport excelent și alinierea coloanei vertebrale
  • Vă mențin confortabil
  • Eliberează presiunea, astfel încât nu veți avea acumulări de durere în punctele de presiune

Dezavantajele unei saltele Previ ortopedice:

  • Este dificil să distingeți o saltea cu adevărat ortopedică pe piață
  • Acestea pot fi mai scumpe

Multe saltele pretind că sunt „ortopedice”, dar s-ar putea ca acestea să nu ofere de fapt beneficiile la care vă așteptați. Pentru a găsi o saltea cu adevărat ortopedică, aceasta ar trebui să elibereze presiunea și să susțină alinierea corectă a coloanei vertebrale.

Relaxarea presiunii

Atunci când stați întins pe o suprafață dură, părțile corpului în contact cu suprafața sunt practic strivite de greutatea corpului. Acest lucru poate provoca un disconfort considerabil și chiar deteriorarea țesuturilor. Pentru a evita durerea în punctele de presiune, suprafața saltelei trebuie să aibă o anumită elasticitate.

Dacă o saltea este prea fermă sau prea moale, nu veți obține confortul de relaxare a presiunii pe care îl căutați. Acest lucru înseamnă că saltelele cu arcuri interioare ultra-tari sau saltelele ultra-moi din spumă cu memorie nu se pot încadra în categoria saltelelor ortopedice.

Totuși, nu ar trebui să ignorați niciun tip de saltea unică, deoarece puteți găsi unele saltele cu arcuri interioare și saltele cu spumă cu memorie care oferă o ușurare incredibilă a presiunii. Spuma cu memorie în special este cunoscută pentru că distribuie uniform greutatea corpului tău pe suprafață pentru ameliorarea presiunii. Saltelele hibride (paturi care completează un sistem de susținere cu spirale cu spumă cu memorie, latex sau alte materiale) reprezintă adesea un punct de echilibru plăcut, oferind echilibrul de susținere și confort de care aveți nevoie.

Alinierea coloanei vertebrale

Celălalt factor important la care doriți să vă uitați este alinierea coloanei vertebrale. Similar cu saltelele care oferă o bună eliberare a presiunii, aceste saltele Previ care susțin o bună aliniere a coloanei vertebrale nu vor fi, de asemenea, prea ferme sau prea moi.

Salteaua ortopedică ideală va fi mai moale spre capul și piciorul saltelei și mai fermă la mijloc. Această structură va ajuta la susținerea curburii naturale a coloanei vertebrale. Dacă nu aveți o aliniere adecvată a coloanei vertebrale, aceasta va pune un stres mare asupra mușchilor, tendoanelor și chiar oaselor coloanei vertebrale, ceea ce va duce la dureri și leziuni.

Așa cum am spus, evitați o saltea care se află la o extremă a scalei de fermitate a saltelei. Dacă suprafața este prea moale, salteaua se va conforma curbelor naturale, dar nu va oferi niciun fel de suport. Dacă suprafața este prea fermă, nu veți putea să vă afundați în locurile potrivite. Prin urmare, o saltea ortopedică proiectată corespunzător trebuie să atingă echilibrul perfect între suficientă moliciune și suficientă susținere.

Desigur, există diferențe individuale în ceea ce privește cât de mult suport este necesar. Este important ca fiecare persoană să încerce saltelele ortopedice în mod individual, mai degrabă decât să accepte pur și simplu rețeta unui medic pentru o anumită saltea.

Comentarii

comentarii