Echipa medicală mobilă a administrat la Cornereva prima doză din vaccinul anticovid VIDEO

Localnicii din cătunele izolate ale Cornerevei, o comună din Banatul Montan răsfirată în munți pe mai bine de 40 de km pătrați, au fost vaccinați împotriva COVID-19 chiar la ei acasă. Oamenii au mers, sâmbătă, în centrul de comună la dispensarul medical, unde au fost așteptați de o echipă mobilă de medici care s-au deplasat acolo special pentru a-i imuniza.

După ce primarul comunei, Nicolae Novăcescu a discutat cu aproape fiecare în parte, la dispensar s-au prezentat aproximativ 80 de persoane din cele 40 de sate și cătune izolate aflate pe raza comunei Cornereva. Aceștia au fost înscriși pe listele întocmite de autoritățile locale. Aceștia au primit, sâmbătă, prima doză de vaccin anti-COVID-19. O echipă mobilă de vaccinare, formată din medici de la Reșița și Timișoara s-a ocupat de ei. 15 medici și asistente medicale coordonați de conf. dr. univ. Marius Păpurică de la Timișoara, au efectuat vaccinarea și tot ce este legat de acest act medical. Pentru acești oameni care trăiesc în munți, departe de civilizație, gestul medicilor de a se deplasa la ei în comună pentru a-i vaccina, reprezintă o adevărată șansă.  

Toate persoanele  care au fost imunizate sâmbătă, au fost înscrise în Registrul Electronic Național de Vaccinare și au primit adeverințe în acest sens. Peste 21 de zile, echipa mobilă va reveni la Cornereva, pentru administrarea dozei de rapel.

Din partea Direcției de Sănătate Publică a Județului Caraș-Severin, în rol de coordonator, a participat directorul executiv al instituției jr. Miloș Dănilă și, din punct de vedere medical, dr. Aritina Mărgineanu, medic din cadrul Direcției.

Comentarii

comentarii

One thought on “Echipa medicală mobilă a administrat la Cornereva prima doză din vaccinul anticovid VIDEO

Comentariile sunt închise.