Edilii din Caransebeș în vizită la omonimii lor din orașele Trebic, Vysocina, Jihlava și Dobroutov din Cehia

PNL 16 mart (5)O delegatie a municipalitatii din Caransebes din care fac parte primarul Ion Marcel Vela, viceprimarul Filip Strejariu, secretarul Municipiului, Ana Bratu, consilierul local Valentin Dascălu si directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, va participa in perioada 5-7 iunie la o vizita in Republica Ceha, la invitatia Ambasadei Romaniei de la Praga.
Programul delegatiei caransebesene cuprinde, pe langa componenta cultural istorica, si discutii cu autoritatile locale, cu conduerea regiunii Vysocina si reprezentanti ai industriei energetice din Cehia si ai mediului de afaceri.
Astfel, în 5 iunie, oficialii Primariei Caransebes vor fi primiti de catre primarul Pavel Herman si vor vizita orasul Trebic, unde le va fi prezentat sistemul de incalzire al localitatii si vor discuta apoi cu membrii Camerei de Comert din acest district.
Deasemenea, in aceeasi zi, la Muzeul din Vysocina, oaspetilor romani le vor fi prezentate investitiile din regiune realizate prin finantari de la Uniunea Europeana.
Joi , incepand cu ora 9.00, acestia vor participa in orasul Jihlava la o prezentare de proiecte cofinantate prin Fondul Social European, vor avea o intalnire cu primarul Jaroslav Vymazal, cu presedintele Regiunii Jiri Behounek si conducerea Camerei Regionale de Comert.
Vizita delegatiei Primariei Caransebes va continua in data de 7 iunie in oraul Dobroutov, unde, incepand cu ora 10.00, va fi dezvelit si sfintit monumentul de arta populara romaneasca ridicat in memoria celor 66 de mii de militari romani care si-au dat viata, au fost raniti sau dati disparuti in Cehoslovacia, in luptele purtate in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Troita si placa memoriala care alcatuiesc monumentul au fost realizate de catre Primaria Caransebes, prin Casa de Cultură „George Suru”, iar proiectul a fost implementat cu sprijinul Primariei din Dobroutov si Ambasada Romaniei de la Praga.
Manifestarea dedicata eroilor romani, multi si banateni, va fi patronata de ambasadorul Romaniei în Republica Ceha, Daniela Gîtman, primarul municipiului Caransebes, Ion Marcel Vela si omologul acestuia din Dobroutov, primarul Vaclav Vavrousek.

Comentarii

comentarii