Ediție jubiliară și anonimă a ,,Festivalul de folclor Achim Nica” – iunie 2023 VIDEO

Într-un omagiu adus Doinitorului Banatului, peste 25 de artiști au urcat pe scena celei de a zecea ediții a Festivalului-Concurs „Achim Nica” din satul natal al marelui dispărut, Obreja. Festivalul a avut loc la finele săptămânii trecute și foarte puțină lume a știut de el.

Din păcate, organizare și chiar desfășurarea festivalului, s-a desfășurat într-un semi anonimat pe care nu îl înțelegem. Chiar și reporterii infocs.ro au aflat întâmplător de eveniment de la tatăl unei concurente.

Probabil că organizatorii au conceput o manifestare dinamică, în cadrul căreia să facă o casă bună cântecele, jocul popular și proiecțiile video cu Achim Nica, însă, din păcate, totul a semănat a serbare școlară. Cât despre spectatori, imaginile vorbesc de la sine. Probabil că între ,,zupa cu taițăi” de la felul unu și ,,crumpeii cu carne la cuptor” gospodinele au dat o tură și pe la spectacolul din centru.

Cât despre concurenți, aceștia s-au pregătit cât se poate de bine și de temeinic. Pentru ei a contat doar atmosfera de spectacol, Și aplauzele – multe ,puține – nu mai contează.

Din păcate, până la această oră nu am găsit niciunde un rezultat, o fișă cu laureații și câștigătorul festivalului. Poate la anul o să fie o organizare mai bună și o mediatizare așa cum merită numele de Achim Nica.

Comentarii

comentarii