Ei, ce spunea InfoCs acum două zile? Iată că a început: din nou, sau iarăși- vine sfârșitul lumii

meteoritOMENIREA, IN PERICOL? Un asteroid de mari dimensiuni SE INDREAPTA SPRE PAMÂNT.

În lipsă de alte subiecte, tabloidele și ziarele centrale ( în curând și te(mb)leviziunile) au și dat-o pe chestia cu sfârștul lumii. Iarăși vor curge râuri de cerneală, iarăși vor apărea profeți și fel de fel de clarvăzători și ,,deștepti” care le vor umple oamenilor capul cu fel de fel de scenarii apocaliptice. Rezultatul va fi acela că se tulbură apele pentru vreo două zile, babele vor intra în panică și probabil vor apărea trusele de ajutor ,,antiapocalipsă”. Suntem curioși câți savanți care să explice ce și cum care să vină cu argumente pro și contra apocalipsă, vor apărea peste noapte. Haideți să fim calmi și să urmărim cum bat câmpii, cu stegulețe sau nu, unii și alții, dar mai ales ,,miticii”.

,,Abia si-a revenit omenirea de pe urma zvonurilor legate de venirea sfarsitului lumii ca a aparut un nou motiv de ingrijorare: pe 15 februarie 2013 la ora 19:25 GMT, spre planeta noastra va zbura asteroidul DA14.
Potrivit oamenilor de stiinta, distanta de Pamant va fi de mai putin de 30 de mii de kilometri – mai jos de orbita satelitilor geostationari. Corpuri ceresti de o astfel de dimensiune nu au zburat pana acum atat de aproape.
Diametrul DA14 este de aproximativ 50 de metri, greutatea de 130 de mii de tone. Astfel de asteroizi zboara pe langa planeta noastra de cateva ori pe an, a mentionat pentru Vocea Rusiei Serghei Barabanov, potrivit romanian.ruvr.ru, seful Observatorului Zvenigorod din cadrul Institutului de Astronomie.
„Aceasta lista este dinamica si sunt destul astfel de corpuri ceresti care pot sa zboare si sa se ciocneasca de Terra. Caderea pe Pamant a unui asteroid de un metru este un fenomen destul de obisnuit. In 2008, un astfel de asteroid a cazut pe Pamant si nu s-a intamplat nimic deosebit: s-a dezintegrat, fiind gasite fragmente din el. Asteroidul Da14 este mai mare, insa evaluarea orbitei sale, parametrii sai fizici, intre care diametrul, sunt foarte inexacti. Nu se poate afirma clar ca dupa apropierea de Terra el va fi intr-adevar periculos”.
In prezent, potrivit expertului, intreaga atentie a astronomilor rusi este indreptata spre alt corp ceresc periculos: asteroidul Apophis. In 2029, el va zbura la o distanta de 36 de mii de kilometri de suprafata Terrei, iar peste sapte ani la doar cateva mii de kilometri. Insa nici acest lucru nu ameninta pamantenii cu o catastrofa, da asigurari specialistul rus.
„Pentru noi distanta periculoasa sunt straturile superioare ale atmosferei. Daca asteroidul va zbura putin mai sus, de exemplu, la 300 – 400 de kilometri de suprafata Terrei, atunci nu se va intampla nimic important”.
Potrivit specialistilor, pentru a se face o prognoza finala, sunt necesare studii detaliate si calcule mai exacte ale orbitei asteroidului. Deocamdata specialistii sunt optimisti: in anii urmatori nu se intrevad ciocniri cu acest asteroid, fireste, daca calculele lor sunt exacte”.
Rol.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “Ei, ce spunea InfoCs acum două zile? Iată că a început: din nou, sau iarăși- vine sfârșitul lumii

  1. DIN FERICIRE, timpul este prea scurt pt. a mai face vîlva si panica ce sa facut cu calendarul maiasilor. Mai sînt 14 zile. Daca calculele celora de la NASA sînt corecte, asa cum vine, asa se duce. Daca pica, iese prost asa cum a iesit cînd a picat unul asemanator în Siberia pe data de 30.06.1908. Daca va pica în zone cu densitate mare de populatie va iesi extrem de prost. Sincer sa fiu, n-ar strica sa pice. Ar mai ajuta putin SELECTIOA NATURALA si s-ar mai diminiua cît de cît prostia infantila a omenirii 🙂

Comments are closed.