Elevi infectați cu coronavirus în Caras Severin

Astăzi, 18.09.2020, a avut loc o şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Tematica şedinţei  a fost evoluţia situaţiei epidemiologice în cadrul  unităţilor  de  învăţământ din  judeţ şi schimbarea scenariului de desfăşurare a activităţilor didactice în  mai multe unităţi  şcolare.

          În urma şedinţei, s-a aprobat propunerea de  suspendare a   cursurilor unei clase din cadrul Colegiului Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, până la data de  01.10.2020, ca urmare a confirmării a 3 cazuri de infectare cu SARS Cov-2, în rândul elevilor din această clasă. De asemenea, s-a aprobat  propunerea de suspendare a cursurilor pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 18.09.2020,  pentru o clasă a Liceului Teoretic „Tata Oancea“ Bocşa, ca urmare a confirmării unui elev infectat cu SARS Cov-2 în această clasă

          În urma analizei propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ  din judeţul nostru, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi de către Direcţia de  Sănătate Publică Caraş-Severin, s-a aprobat trecerea la scenariul 2(galben) de desfăşurare a activităţilor didactice pentru mai multe unităţi  de  învăţământ din judeţ.

Două eleve de clasa a XII-a care învață la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, au fost depistate cu infecție cu coronavirus dupa ce acestea ar fi participat la un majorat, iar de acolo ar fi contractat virusul. Situația este sub control, deoarece una dintre fete nu s-ar fi prezentat deloc la școală, iar cealaltă, s-ar fi prezentat doar în prima zi, atunci când au făcut ore de dirigenție în aer liber. Lor li se adauga un al treilea caz.

Încă un elev de la Liceul Hercules din Băile Herculane a fost testat pozitiv cu acest virus. Și în acest caz, școala a luat măsura desfășurării activității online pentru clasa respectivă.

Comentarii

comentarii