Elevii cărăşeni au promovat examenele naţionale cu note mulţumitoare

examene_53b1be7dcdDeşi subiectele la limba şi literatura română au dat emoţii atât elevilor care au susţinut anul acesta examenele Evaluării Naţionale dar şi părinţilor acestora, se pare că notele obţinute sunt mulţumitoare. Rezultatele au fost afişate, vineri 27 iunie, iar mulţi dintre elevii veniţi cu emoţie să vadă rezultatul muncii lor au precizat că notele sunt în conformitate cu munca pe care au depus-o pentru susţinerea acestor examene.
Un procent de 60,78% dintre candidaţii de anul acesta au promovat examenele de Evaluare Naţională. La limba şi literatura română 65,09% au obţinut note de trecere, semn că „poezia simbolistă “ a fost înţeleasă de elevii şcolilor din judeţ, iar la matematică promovabilitatea a fost de 62,21% din numărul elevilor care au susţinut examenele de final de clasa a VIII-a, cei mai mulţi dintre ei lăudându-se că exerciţiile de la proba de Matematică au fost uşoare. În schimb, cei care au susţinut proba la limba maternă au promovat într-un procent de 100%.
Urmează ca rezultatele de după contestaţii să stabilească câţi dintre elevii cărăşeni se vor înscrie la liceele din judeţ şi câţi se vor îndrepta spre şcoala profesională, reînfiinţată începând cu acest an.
De anul acesta, notele primite la Evaluarea Naţională vor conta în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. O noutate o reprezintă şi faptul ca pe lângă probele actuale, pe viitor autorităţile vor să introducă şi un examen la o limbă străină, însă o asemenea măsură va putea fi luată începând cu 2016.

Comentarii

comentarii