Elevii din 27 de unități de învățământ din Caraș Severin încep școala stând acasă

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU), în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată astăzi, 06 noiembrie 2021, la sediul Palatului administrativ.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severins-a întrunit ca urmare a modificării Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi al Ministrului Sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2,

Astfel, CJSU Caraş-Severin a adoptat Hotărârea nr. 144/06.11.2021 privind modul de reluare a cursurilor la nivelul unităților de învățământ din județul Caras-Severin, conform Ordinului comun 5338/2015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Începând din data de 8 noiembrie 2021, la nivelul judeţului Caraş-Severin cursurile se vor relua cu prezenţă fizică în 100 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică inclusiv unităţile de învăţământ special, iar 27 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică vor funcţiona în sistem online.

Lista cuprinzând scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unităţile de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Caraş-Severin se regăseşte în anexa la hotărâre.

Precizăm că în stabilirea scenariilor de desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ s-a luat în calcul numărul tuturor cadrelor didactice care au ore în unităţile de învăţământ, indiferent de normă, precum şi numărul cadrelor didactice vaccinate, număr raportat în ziua de vineri.

Modificarea prevăzută în Ordinul comun nr. 5338/2015/2021 se referă la faptul că începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.

De asemenea, începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat.

Totodată, de menţionat este că unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 8 noiembrie 2021 cu prezența fizică.

Comentarii

comentarii