Emblema de Onoare a M.A.I. acordată de ministrul Ion Marcel Vela, preoților militari

Emblema de Onoare a M.A.I. acordată de ministrul Ion Marcel Vela, preoților militari. În perioada 9-10 octombrie s-a desfășurat convocarea de specialitate a preoților militari, în cadrul Episcopiei Caransebeșului, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea serviciului de asistență religioasă din Ministerul Afacerilor Interne.
Cu aceasta ocazie, din partea ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, adjunctul Inspectorului General al Jandarmeriei Române a conferit „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, celor 18 preoți care slujesc în unitățile din M.A.I., iar „Placheta de Onoare” a fost acordată Secției Asistență Religioasă a M.A.I.

Evenimentul a început cu săvârșirea slujbei religioase de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în catedrala episcopală, fiind urmată de o depunere de jerbe la Monumentul Eroilor.

La ședința aniversară a luat parte domnul prefect, Cristian Gîfu, adjunctul inspectorului general al Jandarmerie Române,  colonelul Alexandru Tobă, vicepreședintele Consiliului Județean Dan Stan și șefii de arme de la nivel local.

În contextul actual al pandemie generate de virusul SARS-Cov-2, prin mesajul transmis de domnul ministru Ion Marcel Vela, preoților militari le revine misiunea nobilă de a rămâne aceeași slujitori devotați ai adevărului și binelui public, cu atât mai mult acum, când traversăm aceste momente dificile în care este important să fim uniți.


Emblema de Onoare a M.A.I. acordată de ministrul Ion Marcel Vela, preoților militari. În numele tuturor colegilor  din structurile Ministerului Afacerilor Interne, preoților militari li s-a urat multă sănătate și La mulți ani!

Marius Sandulescu IJJ C-S

Comentarii

comentarii