Escrocul chiar dacă are cravată, tot escroc rămâne – Reșițeni, feriți-vă bătrânii de infractorii ,,cu cravată”

batraniAcești escroci nu au ajuns încă la noi, dar sunt pe aproape. Să nu uităm ultima afacere cu ,,copiii fotomodel” care a scos din buzunarele părinților creduli din Reșița, mulți bani. Acum, un alt pericol a apărut la orizont iar țina escrocilor sunt bătrânii. Copii și nepoți, apărați-vă părinții și bunicii de pericolul pe care îl reprezintă escrocii cu cravată!

Se ştie, că de când există oameni pe pământ, există şi infractori. Din momentul în care primul om primitiv a reuşit să prindă o raţă sălbatică în plus, faţă de vecinul mai leneş, s-a expus la infracţiuni din partea acestuia.
Societatea modernă, prin multitudinea de stimuli şi de mijloace de corupere, a crescut şi numărul infractorilor, al oamenilor, care fie de nevoie, fie din dorinţă, încalcă normele sociale şi trăiesc prin prăduire celor mai slabi, mai neatenţi, mai puţin informaţi. Dintre aceştia, o tagmă absolut josnică se detaşează. Sunt acei infractori, care afişează o imagine de seriozitate, de voluntariat chiar, pentru a exploata oamenii cei mai vulnerabili: bătrânii!
Aceşti infractori s-au asociat, şi-au făcut firme, s-au îmbrăcat la costume şi şi-au pus cravate, au folosit termeni eleganţi, au împrumutat termeni medicali, şi promit bătrânilor panacee universale, aparate, care să le aline toate suferinţele, şi toate acestea la un preţ astronomic. Dar nu e suficient! Bătrânilor li se plimbă premii prin faţa ochilor, li se distrage atenţia cu tombole şi jocuri de lumini şi umbre, timp în care semnează contracte, prin care cumpără chinezării de câţiva lei, la preţuri umflate de mii de ori. Iar la o săptămână după eveniment, se trezesc cu somaţii de plată ce depăşesc de multe ori pensia lor amărâtă. Produsul nu îl mai pot returna, şi de cele mai multe ori nici nu mai găsesc firma, care i-a ameţit şi i-a vrăjit.
Ei mai au legătura doar cu executorul, care îi anunţă că urmează să le ia casa, pentru o datorie dobândită de pe urma unui produs de doi bani.
Anul trecut, în aceeaşi lună am mai ieşit în stradă, în faţa locului în care se desfăşura o astfel de acţiune de înşelare legală a bătrânilor. Am stat nas în nas cu reprezentanţii firmei Vero Medical, nişte cefe late, care mă îndemnau să îi lovesc, în speranţa că astfel poliţia (pe care tot noi o chemasem, dar care asista pasivă) m-ar fi luat pe sus. Nu i-am făcut atunci plăcerea, domnului expert în „biorezonanţă”, ci am continuat să informez bătrâneii, care se îndreptau spre acea întâlnire, prevenindu-i faţă de pericolul la care se expun.
Iată că a trecut un an, firma Vero Medical (anterior, King Medical, şi câte şi mai câte) s-a rebotezat în Plus Max şi a revenit în Braşov pentru o nouă ţeapă. Din nou vizează doar bătrânii, interzic accesul la eveniment pentru persoanele mai tinere de 40 de ani şi promit vindecarea problemelor cardiace, de circulaţie, a reumatismului, a funcţiilor gastro intestinale, a alergiilor, rinichilor, ficatului, prostatei, etc. cu ajutorul unor bile de plastic şi a unor magneţi.
Este evident pentru oricine, că avem de a face cu şarlatani. Nu trebuie să fim medici, ca să ne dăm seama, că avem de a face cu o înşelătorie flagrantă. Dar la sesizarea noastră, poliţia rămâne pasivă. Se pare că trebuie să fi mai întâi înşelat, să intri în morişca executării silite, pentru ca urmărirea penală să înceapă. Şi după ce ai ajuns în stradă, poliţia va constata că firma nu mai există, şarlatanii şi-au dat nume false şi au dispărut cu banii bătrânilor în ceaţă.
Am informat şi Parchetul în acest an, şi vom continua să informăm autorităţile pasive ale acestui stat. Cine ştie, poate cândva, unui procuror i se va face milă de bătrânii batjocoriţi de aceşti infractori cu cravate şi va pune capăt unei “afaceri”, care merge ca unsă de ani de zile.
Până atunci, păziţi-vă bătrânii, păziţi-vă bunicii, păziţi-vă părinţii! Căci şarlatanii biorezonanţei s-au întors în Braşov, flămânzi, după banii bunicilor noştri!

napocanews.ro

Comentarii

comentarii