Este bine de știut: Afinele, remediu natural ce lucreaza pe mai multe fronturi

afineAfinele sunt foarte gustoase consumate atat proaspete, cat si uscate, inghetate, incorporate in diverse prajituri sau amestecate cu iaurt. Sunt foarte nutritive si au antioxidanti din plin.
Potrivit LiveStrong, un pahar de afine are in jur de 80 calorii si zero grasimi sau colesterol. Aceeasi cantitate are si 10 mg sodiu, 20 g carbohidrati si 4 grame de fibre, insemnand 15% din cantitatea zilnica recomandata. Afinele sunt bune pentru:
Inima
Institutul american pe probleme de imbatranire a pus sub lupa afinele si a ajuns la concluzia ca acestea sunt fructele cu cele mai mari cantitati de antioxidanti. Subiectii pe care s-au facut testele au resimtit in mod clar imbunatatiri in cazul problemelor de inima de care sufereau, dupa ce au consumat afine.
Memorie
Potrivit unui studiu al Universitatii din Cincinnati, antocianina din afine ajuta la pararea radicalilor liberi, reduce inflamatiile si imbunatateste comunicarea intre neuroni. Mai mult, subiectii care incepusera sa aiba pierderi de memorie din cauza varstei si au baut suc de afine zilnic si-au imbunatatit capacitatile de memorare, dar le-au disparut si sipmtomele de depresie.
Obezitatea
Centrul de nutritie din Arkansas a scos in evidenta, in 2010, in cadrul unui studiu, efectele afinelor asupra obezitatii. Un grup de soareci a fost hranit cu alimente bogate in grasimi, altui grup adaugandu-i-se suc de afine in dieta. Cei din urma si-au mentinut masa corporala, in timp ce primii s-au ingrasat.
Improspateaza pielea
Conform Health.com, daca amesteci 2 cesti de zahar brun cu 2 lingurite de afine pisate si 3 lingurite de zeama de lamaie. Antioxidantii din afine fac pielea mai moale, mai matasoasa, in timp ce sucul de lamaie lumineaza tenul, iar zaharul exfoliaza.
Ajutor pentru vezica
Afinele previn localizarea bacteriilor in peretii vezicii, fiind de folos si in cazul infectiilor urinare, conform unui studiu realizat de Universitatea Rutgers.
Previne si lupta cu cancerul
Antocianinele, antioxidantul care da culoarea caracteristica afinelor, ataca radicalii liberi care cauzeaza cancerul si pot chiar bloca dezvoltarea tumorilor, conform unui studiu realizat de Universitatea Illinois.
Doar jumatate de cescuta de afine, zilnic, e tot ce iti trebuie in lupta cu cancerul.
Iată și cum se culeg afinele- să știți că nu este o muncă ușoară.

stiri.com.ro

Comentarii

comentarii