Este bine de stiut – Alimente periculoase pentru tensiunea arteriala

DESPRE

Nivelul ridicat al tensiunii arteriale atrage riscuri majore pentru sanatatea noastra. Hipertensiunea este unul dintre factorii majori de aparitie a bolilor cardiace: insuficienta cardiaca, anevrism aortic, infarct, al bolilor arteriale sau al bolilor renale. Este important sa stim ca exista alimente care pot fi periculoase pentru stabilitatea nivelului de tensiune arteriala si anume alimente care pot duce la cresterea acestui nivel, alimente pe care ar trebui sa le consumam cu moderatie sau sa le eliminam definitiv din dieta. Iata care sunt cele mai periculoase alimente pentru tensiunea arteriala.

Sarea
Consumul exagerat de sare este periculos pentru toata lumea, nu numai pentru persoanele care sufera de hipertensiune. Sarea este cel mai periculos dusman al tensiunii arteriale. Expertii in medicina recomanda consumul a maxim doua grame de sare pe zi pentru persoanele cu tensiune normala, si eliminarea ei din dieta in situatia hipertensivilor, tragand in acelasi timp un semnal de alarma prin care ni se atrage atentia ca acest consum este cu mult depasit.

Zaharul
Pe langa toate celelalte rele pe care le provoaca zaharul sanatatii, se adauga si cresterea tensiunii arteriale. De altfel exista si o stransa legatura intre surplusul de greutate si obezitate si tensiunea arteriala, persoanele cu o greutate mare, avand de regula si probleme cu tensiunea, respectiv cu sanatatea inimii. Se recomanda a se consuma nu mai mult de cinci lingurite de zahar pe zi. Feriti-va si de bauturile carbogazoase care au un continut mare de zahar, nu numai de produsele de cofetarie.

Mezelurile
Mezelurile sunt alimente care contin o cantitate foarte mare de sare, pe langa alti aditivi care le fac extrem de periculoase pentru sanatate in general si pentru mentinerea tensiunii si greutatii normale in special. Acelasi efect nociv asupra sanatatii il au si produsele de tip fast-food.

Branzeturile maturate
Aceeasi problema cu marele continut de sare o au si branzeturile maturate. Un hipertensiv ar trebui sa le elimine definitiv din alimentatie, iar o persoana cu tensiunea normala ar trebui sa le consume moderat.

Supele instant
Supele instant nu contin nimic natural. Pe langa continutul mare de sare, lipsa de nutrienti si aditivii folositi in cantitate mare au consecinte grave in sensul ca pot duce la dezvoltarea sindromului metabolic, cel care este cauza obezitatii, hipertensiunii si nivelului mare de colesterol din organism. La fel de periculoase sunt si conservele de pasta de tomate, bulion sau rosii in bulion din comert.

5 moduri de a regla tensiunea arteriala

Grasimile saturate
Grasimile saturate sunt cele care se gasesc in carnea rosie, in pielea de pui si in produsele din carne procesata. Sunt si ele un factor de risc important in cresterea nivelului de tensiune arteriala.

Alcoolul
Consumul exagerat si constant de alcool este un pericol pentru sanatatea generala si pentru pastrarea nivelului normal de tensiune arteriala.

Citeste tu articolul original si afla mai multe aici: http://www.curademiere.ro/alimente-periculoase-pentru-tensiunea-arteriala/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii