Este sezonul lubenitei: 3 semne după care să alegi un pepene roşu bun VIDEO

Este sezonul lubenitei: 3 semne după care să alegi un pepene roşu bun Din grămada de pepeni scoşi la vânzare de comercianţi, puţini sunt cei cu adevărat copţi şi savuroşi. Unii sunt prea copţi, alţii sunt, dimpotrivă, prea cruzi. Am întrebat un cunoscător în domeniu, cultivator de pepeni din România, care oferă câteva sfaturi simple.


În primul rând, luaţi pepenele roşu în mâini şi daţi-i câteva bobârnace. Dacă suna a gol, este un prim semn bun. Un alt semn este codiţa: asiguraţi-vă că aceasta este uscată.
În fine, asiguraţi-vă că o parte din coaja pepenelui este galbenă. Este partea cu care pepenele a stat pe pământ, iar faptul că a devenit galbenă dovedeşte că fructul a fost lăsat să se coacă.

Este sezonul lubenitei: 3 semne după care să alegi un pepene roşu bun. Pepenele roşu este un fruct extrem de indicat celor care ţin dietă. O felie medie conţine doar 48 de calorii. De exemplu, o felie micuţă de pâine are chiar şi de trei ori mai multe calorii. În plus, pepenele este bogat în vitamine (A, B1, B6, C) dar şi în magneziu şi potasiu, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Comentarii

comentarii