EVENIMENT PRIVAT ÎNTRERUPT DE POLIȚIȘTI, PERSOANE SANCȚIONATE PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE

EVENIMENT PRIVAT ÎNTRERUPT DE POLIȚIȘTI, PERSOANE SANCȚIONATE PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE

În cursul zilei de ieri, 31 octombrie 2020, polițiștii cărășeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19.

În acest context, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (majorat), prin care s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă  organizarea de evenimente private.

De asemenea, aceștia au constatat că în incinta mai multor societăți comerciale din Caransebeș și localitățile învecinate, nu erau respectate regulile de distanțare socială și protecție personală.

Exemple:

  • În localitatea Slatina-Timiș polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 10.000 de lei, în urma unui majorat organizat în curtea unei familii, la care au participat 15 persoane.
    Evenimentul a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.
  • În localitatea învecinată, Ilova, în incinta unei societăți comerciale, polițiștii au identificat 9 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, motiv pentru care au fost luate măsuri de îndepărtare a acestora din local, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 de lei.
  • În municipiul Caransebeș, au fost efectuate verificări la mai multe magazine, fiind identificate 11 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, acestea fiind sancționate contravențional.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au aplicat în total 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei.
 
Reamintim cetățenilor că în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856 din 2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.

Vă rugăm să purtați masca de protecție, să păstrați distanța de siguranță și să respectați toate măsurile dispuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica in continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Comentarii

comentarii