Evenimente culturale la Bocsa – Sfintirea picturii si Lansare de carte

Legătura spirituală dintre biserică și comunitate a fost, este și va rămâne „stâlpul” oricărei nații. Nu putem răzbi în timp fără voia și ajutorul lui Dumnezeu, și de aceea nu putem decât să ne bucurăm, acum, în anul Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia de marea noastră sărbătoare a neamului românesc – 100 de ani de la făurirea României Mari!

Episcopia Caransebeșului, Parohia ortodoxă română cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Bocșa Montană, Primăria și Consiliul Local al orașului Bocșa și Casa Orășenească de Cultură organizează un amplu eveniment care are în centrul său biserica și cartea!

Programul manifestării din 13 mai 2018, debutează cu slujba de sfințire a picturii interioare a bisericii mai sus menționate, care va începe la orele 09,00 urmată mai apoi de lansarea volumului „Biserică și comunitate în Protopopiatul Bocșei. 1892-1950”, autori M.Vișan, D. Crecan și C.Costiș de la orele 17,00.

Momentul lansării acestei cărți, care va avea loc în sala de spectacole a instituției noastre, va fi întregit de câteva momente artistice susținute de corul „Armonia” al Bisericii ortodoxe române cu hramul „Sfântul Nicolae” din Cartierul Bocșa Română, dirijat de preotul Silviu Ferciug și de elevii Elisa Marcu și Daria Cernicica din clasa a XI-a de la Liceul de arte „Sabin Păuța” din Reșița, coordonator prof. Diana Szuiogan (duet la vioară), alături de Danciu Daniel, clasa a X-a, Șușară Adrian, clasa a XI-a și Dragoș Otniel, clasa a XI-a, de la aceeași instituție de învățământ din Reșița, coordonați de prof. Lucian Voina (la trompetă).

Bucuria este cu atât mai mare, cu cât alături de organizatori, bocșeni și invitați din județ, țară și străinătate va fi și Preasfinția Sa Lucian, episcopul Caransebeșului, întregind astfel evenimentul bocșean.
Ne dorim ca să aducem în atenția publicului larg, prin tot ceea ce se va întâmpla în data de 13 mai 2018 la Bocșa, evenimente și personalități din perioada sfârșitului de secol XIX, până la jumătatea secolului XX, omagiind astfel Centenarul Marii Uniri.

INTRAREA LIBERĂ!

Comentarii

comentarii