Evolutii bune ale tinerilor sahisti resiteni la ARAD OPEN 2022 + top Blitz 2022

Tinerii șahiști din Caraș-Severin au participat la începutul acestei luni la putenricul turneu internațional ARAD OPEN ediția 2022. Festivalul șahist arădean a avut în componența sa mai multe turnee de șah clasic un turneu de blitz, Fischer 960, klotz și șah combinat încercând să atingă toate formele de șah practicate de iubitorii acestui sport.

      La finalul festivalului tinerii cărășeni au ocupat locuri fruntașe în competițiile la care au participat:

– la șah clasic Daniel Cristian Pădurean a ocupat locul 1 la ELO<2200 cu 6 puncte din 9, cu trei remize a jucători de peste 2400 ELO, Tamaș Christian Arrydan locul III la ELO<2000 cu 5,5 puncte din 9 Văduva Ion Valentin locul I la ELO<1600.

 – la șah blitz Pădurean locul V general

 – la Fischer 960 (random) locul I Korcsek Alexandru David, locul II Pădurean Daniel Cristian loul Iv Tamaș Christian Arrydan;

 – la Klotz locul I echipa formată din Korcsek Alexandru david și Pădurrean daniel cristian

 – la șah combinat locul I Tamaș Christian Arrydan) în echipă cu Iuga de la Satu Mare) locul II Korcsek+Pădureann locul I la ELO<1500 echipa formattă din Văduva Ion-Valentin și Stîngu Alin.

    Precum se vede rezultate dătătoare de speraanțe pentru cei ce cred în șahul cărășan. De remarcat  rezultatele foarte bune obținute la forme atipice ale șahului ,ceea ce duce la concluzia că tinerii șahiști cărășeni au talent deosebit însă preătirea teorretică și practică a suferit (din motive obiective0 în ultimii ani, diferența de vârfurile ierarhiei vârstei lor făcându-se la acest capitol (lipsă antrenor, foarte ppuține concursuri de șah clasic, concurență numerică redusă etc).

   Cert este ă echipa de top C.S. Muncitoresc Reșița la care suntt legitimași toți acești tineri șahiști poate privi cu încredere ani ce vin având asigurat schimbul de mâine deși samsarii unor cluburi din zona de vest au început deja să dea tărcoale …..

    Marți. 16.08.2022, proaspăt întorși de la Arad, Korcsek Alexandru david și Păduean daniel cristian au avut parte de un duș rece căci la etapa a XXV-a aa TOP BLITZ Bolintiș i-a învins pe amândoi câștigând clar etapa. Cu o victorie de consolare la Pădurean, Korcsek s-a clasat pe locul II în etapă și se menține la 65 de puncte în urma liderului. Alin Stîngu l-a depășit în clasamentul general pe Hock, deși nu a avut o evoluție foarte bună. De remarcat evoluția neașteptat de bună a lui Rusulescu (3 puncte) dar și evoluția bună a lui Korcsek Daniel Cristian cu 3,5 puncte.

Comentarii

comentarii