Excelența Sa, Episcopul Robert Zollitsch, în vizita la Resita

Comunitatea germană din Reșița a avut parte de un moment festiv prin vizita unui oaspete special, Excelența Sa Episcopul romano-catolic Robert Zollitsch, fostul președinte al Asociației Episcopilor din Germania.

”Fac o mică călătorie prin Banat și vreau să și văd unde mai există vie viața germană. Consulul mi-a povestit foarte mult, deci am devenit curios. M-am născut în Bacica, în actualul Banat Sârbesc, dar nu am ajuns însă niciodată în Banat. Cunosc însă foarte bine pe episcopul de la Timișoara și alți episcopi care și ei m-au făcut curioși și de aceea mi-am dorit să vin într-o vizită”, a spus arhiepiscopul.

Acesta a subliniat că este impresionat de ceea ce vede, mai ales că încă de la cei mici, de la copii, se cultivă dansul popular german și de multe aspecte care scot în evidență cultura germană vie din Banat. De asemenea, arhiepiscopul Robert Zollitsch va mai vizita câteva familii și comunități ale etnicilor germani din Banat.

Prezența oaspetelui german la Reșița a inclus un scurt program cultural și o întâlnire cu reprezentanţii Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin la biblioteca germană “Alexander Tietz”; Sfântă Liturghie solemnă la biserica “Maria Zăpezii”, precum și rugăciune la monumentul deportaţilor din parcul “Cărăşana”.

Arhiepiscopul a fost însoțit de către consulul Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn.

Comentarii

comentarii