Actualitate

EXCLUSIV FOTOGALERIE Cu șarpele în casă sau, musafir nepoftit în Dealul Crucii

Mare a fost spaima unei familii de pe strada badea Cârțan din cartierul reşiţean Dealul Crucii. Oamenii s-au trezit astăzi cu un musafir nepoftit în mijlocul casei.

 

 

Capul familiei a venit de la muncă, a vrut să se schimbe și să își ia hainele de casa, iar când era cu pantalonii în vine, omul s-a trezit că îl sâsâie ceva sau cineva. Omul s-a oprit și când și-a îndreptat ochii spre fereastră, l-a cuprins o spaimă vecină cu moartea: un șarpe de cel puțin un metru îl privea fix cu limba scoasă și gura deschisă amenințător.

Pe moment, omul a încremenit mai ales că șarpele a luat poziția de atac și își lățise capul aminințător. Apoi, cu calm, omul a ieșit din cameră și a sunat după ajutor la 112.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ISU Semenic Caraş-Severin iar unul dintre pompierii cu sângele mai rece ca al șarpelui, a prins cu mâna și cu ajutorul unei mănuși reptila. ,,Fiara care a băgat spaima în familia reșițeană, a fost pusă într-un recipient și dusă la un cabinet veterinar pentru a determina specia din care face parte fiindcă nimeni nu știe ce ar putea fi.

Unii spun că ar fi un șarpe de casă- numai că acesta nu intră în case și nici nu ia poziția de atac cu gușa lățită, alții spun că ar fi viperă – fiindcă este foarte colorat iar alții, spun că ar fi o năpârcă sau șarpe de pădure. Acesta este un șarpe slab veninos, dar care în condiția unui organism slabit sau sensibil la alergii, dă reacții foarte grave ce pot cauza decesul.

Șarpele va fi analizat de specialiști după care va fi eliberat în pădure. Acesta este cel de al doilea caz de șarpe prins într-o locuință în acest an la Reșița. În urmă cu aproximativ o lună, un șarpe asemănător a fost prins într-un apartament de la parterul unul bloc din cartierul reșițean Lunca Bârzavei.

Comentarii

comentarii