EXCLUSIV FOTOGALERIE VIDEO Puternic incendiu de vegetație în pădurea de la Câlnic de lângă Reșița

Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit aseară în marginea unei păduri de la marginea Reșiței spre Bocșa.

 

 

Probabil că cineva a aprins intenționat iarba uscată de atâta secetă sau o fi aruncat o țigare aprinsă, cert este că flcările au cuprins cu repeziciune vegetația uscată fiindcă la Reșița nu a mai plouat serios de multe timp. Totul este uscat, totul este veștejit și nu este nevoie decât de o scânteie pentru a provoca un dezastru fiindcă în zonă sunt litiere de salcâm și rășinoase.

Flăcările au scăpat de sub contrl și au intrat în pădurea de molid pârjolind totul în cale. În permanență exista pericolul că focul să cuprindă brazii și o plantație de molid din apropiere.

Pentru oprirea și lichidarea focului au intervenit pompierii militari de la ISU Semenic care s-au luptat cu focul întreținut și de un vânt destul de tare, mai bine de 6 ore.

În prezent o cauză exactă a focului nu se cunoaște, dar este cunoscut faptul că incendierea pajiștilor toamna și primăvara este o practică generală a crescătorilor de animale. Cu toate că există legi care interzic și pedepsesc acest lucru, până în prezent în Caraș Severin, nimeni nu a fost prins și nici amendat niciodată.

Pompierii se gândesc cu groază la ce va fi la toamnă în cazul în care seceta continuă fiindcă incendiile de vegetație au început să își facă simțită prezența încă de la jumătatea lunii iulie.

Comentarii

comentarii