EXCLUSIV INFOCS Rufele se spală în familie, dar se zvântă în…justiție-încă un primar din Caraș Severin în fața judecătorilor

radan mihaiEste cunoscut faptul că de mai mult timp, fostul deputat și actualul primar al comunei Carașova, Mihai Radan, este în vizorul ANI și automat al procurorilor. El este acuzat de ,,nepotism” mai exact- de faptul că în perioada cât a fost deputat în Parlamentul României, și-a angajat fiul și nora la propriu cabinet parlamentar. Cu alte cuvinte, deputâția domnului Mihai Radan, se transformase într-o afacere de familie, lucru interzis de lege și care în termeni juridici se numește conflict de interese.
Mihai Radan a fost deputat în perioada 2000 – 2012, din partea minorităţii croate.
El face parte dintr-un grup de 16 parlamentari din fosta legislatură acuzaţi de ANI de conflict de interese pentru că şi-au angajat rudele la cabinetele de circumscripţie. Printre aceştia se află şi Ioan Cindrea (PSD) şi Karoly Kerekes (UDMR), Oana Niculescu-Mizil (PSD), Sonia-Maria Drăghici (PSD), Mihai Radan (minorităţi), Stelică Iacob Strugaru (PDL) şi András-Levente Máté (UDMR).
Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului RĂDAN MIHAI (fost deputat în Parlamentul României în perioada 2000-2012) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său și a nurorii sale, a avizat contractele individuale de muncă încheiate cu aceștia și a încheiat un contract civil de prestări servicii cu soția sa, contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceștia în cuantum total de 89.368 lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaților.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentarii

comentarii