EXCLUSIV Mobilizare la Herculane- polițiștii acționează și altfel pentru stingerea focului din Domogled

P1100443Aproape 450 de oameni acționează în acest moment în Masivul Domogled pentru stingerea incendiului care a intrat deja în pădurile cu pin negru de Banat din Parcul Național. De la drumul principal și până în locurile în care acționează pompierii, jandarmii și silvicultorii, sunt cel puțin 3 ore de urcat pe pante abrupte sau cleanțuri. În aceste condiții, este greu ca cineva să poată transporta alimente și apă pentru atâția oameni care acționează în dispozitiv.

Realizând că alimentele și apa s-au terminat, polițiștii din Băile Herculane au luat legătura co comandantul IJP Caraș Severin, comisarul Grigore Stolojescu, au primit acceptul conducerii după care au demarat o acțiune de sprijin a colegilor lor aflați la stingerea focului.

În prima fază, oamenii legii au pus mână de la mână și au cumpărat conserve, pâine și apă ce vor fi transportate la locul incendiului. În același timp, Sindicatul SPPC din Poliție, a sprijinit acțiunea cumpărând peste 300 de pet-uri cu apă minerală.

Unii agenții economici din stațiune precum și membrii Asociației de Turism Băile Herculane, au aflat de acțiunea polițiștilor și s-au raliat și ei acestora cu donații în alimente neperisabile, apă și pâine.

,,Acum căutăm modalitatea ca toate acestea să ajungă cât mai repede în tabăra de pe Domogled fiindcă oamenii aceia care se luptă de atâtea zile cu flăcările, colegii noștrii, jandarmii și pădurarii, au nevoie de alimente și apă” a declarat pentru InfoCS inițiatorul campaniei, comisarul Radu Ștefan, comandantul Poliției Băile Herculane.

Comentarii

comentarii

One thought on “EXCLUSIV Mobilizare la Herculane- polițiștii acționează și altfel pentru stingerea focului din Domogled

  • 5 august 2013 la 19:03
    Permalink

    Politistii nu stiu sa stinga incendiul. Pentru asta sunt oameni calificati si tehnica in dotare. Politia sa se ocupe de hoti, nu trece sapatamana si alte si alte spargeri. In jud Constanta, Politia s-a reprofilat: prinde iepuri de 25 de kg care apartin persoanelor care l-au crescut!

Comentariile sunt închise.