EXCLUSIV VIDEO 30 De descinderi la Reșița, 30 de arestați din rândul traficanților de țigări

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraş-Severin şi Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări./ 30 de persoane vor fi conduse la audieri.
Polițiștii au destructurat un grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor.

[youtube id=”akFAh3hOolA”]

[youtube id=”nF1vXQfqRXg”]

Activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri grupului, legătura fiind asigurată de către lider.

Cei în cauză ar fi folosit termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii.

Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând, astfel, peste 77.000 de pachete de ţigări.

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraş-Severin şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, au efectuat 30 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Caraş-Severin şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.

Dacă până mai acum un an discutam de țigări având ca proveniență Serbia, de această dată, la concurs parcă, pe piața reșițeană sunt căutate și țigări ce provin din Ucraina și Republica Moldova.

Polițiștii au percheziționat domiciliul celor vizați că fac contrabandă, dar și autoturisme sau anexe gospodărești. În zona Oravița, mai exact la unele societăți comerciale din satele din jurul Oraviței, s-au făcut percheziții fiindcă sunt informații că în acestea se comercializează țigări de contrabandă direct la bar sau la tejghea.

Comentarii

comentarii