EXCLUSIV VIDEO Accident ,,dulce și lipicios” în comuna Brebu din Caraș Severin

Un accident de circulație a avut loc astă noapte pe DN58 , drum ce leagă Caransebeșul de Municipiul Reșițe. Un microbuz în care se aflau 20 de lăzi de stupi și care tracta o remocă pe care mai erau alte 20 de lăzi cu albine, s-a răsturnat în mijlocul comunei Brebu din Caraș Severin. Mașina venea de la Hațeg din județul Hunedoara și mergea spre lanurile cu floarea soarelui din județul Timiș. Culmea este că accidentul s-a petrecut pe o porțiune de drum perfect dreaptă în momentul în care șoferița de 45, a pierdut controlul mașinii care s-a răsucit la 180 de grade după care a plonjat într-un șanț de vreo 3 metri.

Toți cei 40 de stupi plini cu albine, s-au dezintegrat împrăștiindu-se pe o suprafață de câteva sute de metri pe marginea drumului. Într-un singur stup, în această perioadă, trăiesc între 40.000 și 60.000 de albine. Din nefericire, paguba este totală – din tot ce este acolo mai putându-se salva ceva miere.
Albine (9)
Pentru tractarea microbuzului din șanț, a fost nevoie de un TIR. Circulația a fost îngreunată mai bine de două ore pe DN 58. Acum, albinele sunt liniștite fiindcă ele nu zboară noaptea fiind într-un fel de stare de amorțeală, dar lucrurile se vor schimbe dimineață când zecile de mii de albine vor începe să se agite căutând să salveze din miere și loc în care să o depoziteze.
Albine (12)
Oamenii fac tot posibilul pentru limitarea pagubelor și a urmărilor – mai mulți săteni veniți să dea o mână de ajutor, fiind deja înțepați. Aceeași soartă au avut-o și polițiștii veniți la caz. Cu toate acestea, intervenția la rămășițele stupilor pe timp de noapte, ar însemna masacrarea albinelor care au scăpat cu viață. Așa că, mâine dimineață, albinele își vor căuta locuri sigure și vor pleca singure de acolo.

Comentarii

comentarii